Félreérthetetlen az olaszok követelése: Magyarország útját kell választani

2024. október 01. 11:11

Az Il Giornale szerint az olaszok azt várják Giorgia Melonitól, hogy legyen aktívabb békeközvetítő Oroszország és Ukrajna között, ahogyan azt Orbán Viktor teszi.

2024. október 01. 11:11
Orbán Viktor és Giorgia Meloni olasz miniszterelnök

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Olaszország is lehetne békeközvetítő az orosz-ukrán háborúban, mint Orbán Viktor Magyarországa – írja az Il Giornale, amely szerint Giorgia Meloni diplomáciai és nemzetközi szinten személyesen megszerzett presztízsének és megbecsülésének, valamint képességeinek köszönhetően meghatározó szerepre kellene törekednie a tárgyalások során.

Olaszországnak fel kellene vállalnia ezt a feladatot, nem pedig másokra hagyni. Ki kell lépnie az árnyékból a béketárgyalások kezdeményezőjeként

– szögezi le a szerző.

Vittorio Feltri felidézi Orbán Viktor békemisszióját, majd felteszi a kérdést, miért ne tehetné ezt az olasz kormányfő is, csak még eredményesebben.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
patriota-0
2024. október 01. 13:16
Azért nem, mert hitet tettek Ukrajna végsőkig történő támogatása mellett, ezért nem lehetnek hiteles közvetítők. Az oroszok szóba se állnának velük.
Pelso j.
2024. október 01. 13:12
békeközvetítő ,,,,? A kamumisszió óta intenzívebbé, kiterjedtebbé váltak a harcok.
sozlib_abschaum
2024. október 01. 13:11
"miért ne tehetné ezt az olasz kormányfő is, csak még eredményesebben", mert az olaszoknak (a szaros gyuri terrorszervezetei) a tökeit fogják a hiteleken keresztül!
gilou-au-clavier
2024. október 01. 12:23
Nem elég az Silvio-féle nemzkerkonz ungabunga. Pártállam, pedofidesz, besekereszténység meg moszkovita "hazaszeretet" kell. Maffiájuk már van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!