Észak-koreai katonák szöktek meg az orosz hadseregtől az ukrán front közelében

2024. október 16. 07:29

Egyelőre nem tudni, hogy a katonák miért dezertálhattak.

2024. október 16. 07:29
null

Nyitókép: Jung Yeon-je / AFP

 

Az ukrán Kyiv Independent katonai forrásai szerint, október 15-én 18 észak-koreai katona dezertált az orosz hadseregtől, mindössze hét kilométerre az ukrán határtól. A szökésre Brjanszk és Kurszk régiókban kerülhetett sor, ahol az észak-koreai katonák állomásoztak. A dezertálók motivációja egyelőre nem ismert, de az orosz csapatok azonnal megkezdték a keresésüket, miközben igyekeztek elhallgatni az esetet feletteseik elől.

Brjanszkban egy 3000 fős „különleges zászlóalj” állt fel, amely kizárólag észak-koreai katonákból áll. Nyugati források szerint,

Oroszországban már mintegy 10 ezer észak-koreai katona állomásozik, ezt egy diplomata is megerősítette a Kyiv Independent számára.

Észak-Korea és Oroszország az elmúlt hónapokban egyre szorosabb katonai együttműködést alakított ki. Az orosz parlament alsóháza előtt már egy, a kölcsönös katonai segítségnyújtásra vonatkozó javaslat is megjelent. Az ukránok másfél héttel ezelőtt arról számoltak be, hogy Donyeck környékén észak-koreai katonák is életüket vesztették az orosz csapatok oldalán vívott harcokban.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kisshun
2024. október 16. 11:21
kijev InDePeNdEnT.... ennyire kell komolyan venni.
remi
2024. október 16. 11:11
Kyijyivszkyiíjszkyyi indyypiindiíint. Lapozzunk.
nemecsek-3
2024. október 16. 10:43
Ez egy esetben lehetséges, ha a Koreaiakat az elmegyógyintézetből sorozták be.
Kerezs
2024. október 16. 10:01
Amúgy miért is ne akarna valaki disszidálni É-Koreából. Innen könnyebb, mint az É-D-i határon és ott is megteszik. A Berlini falnál is volt jó pár próbálkozás. A családi hátteret nem ismerjük. Mondjuk a 3000 fő nem túl hiteles.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!