Ennyire fogynak a katonák? – Már külföldiek és hontalanok is lehetnek tisztek az ukrán hadseregben

2024. október 10. 21:15

Az ukrán fegyveres erőknél szolgáló külföldiek eddig legfeljebb altisztek lehettek.

2024. október 10. 21:15

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/AP/Rodrigo Abd

Az ukrán parlament elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi, hogy külföldiek és hontalanok tiszti rangban is szolgálhassanak az ukrán hadseregben – tájékoztatott Zseleznyak a Telegramon. A képviselő közlése szerint az előterjesztést 276 képviselő támogatta.

Rusztem Umerov védelmi miniszter a Telegramon közzétett bejegyzésében rámutatott arra, hogy a szerződéssel az ukrán fegyveres erőknél szolgáló külföldiek eddig legfeljebb altisztek lehettek, azaz maximum az őrmesteri rendfokozatig vihették. 

Ezt is ajánljuk a témában

Sok külföldi már bizonyított

„Az orosz agresszió elleni két és féléves háború során 

sok külföldit láthattunk, akik csatlakoztak a védelmi erőkhöz, és bizonyították, hogy képesek hatékonyan végrehajtani komplex feladatokat is a harctéren” 

– hangsúlyozta a miniszter. 

Kiemelte, hogy a tárcája által kidolgozott új törvény – meggyőződése szerint – erősíteni fogja az ukrán hadsereg harcképességét.

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Treeoflife
2024. október 10. 22:33
"Az ukrán parlament elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi, hogy külföldiek és hontalanok tiszti rangban is szolgálhassanak az ukrán hadseregben ..." Eljött az ideje, hogy az ukránokat támogatók fölkeljenek a fotelből, és személyesen tegyenek eleget "hazafias" kötelezettségüknek, amit számtalanszor hangoztattak. Örömhír a számukra, hogy már tiszti rangot is kaphatnak érdemeik elismeréseként..
alenka
2024. október 10. 22:30
Lassan már több lesz a tiszt az ukiiiikiiikriiiijniii - nál, mint a baka!...micsoda haladás!
sexykitty-5000108
2024. október 10. 22:09
🍓 ️ ­­É­­r­t­­é­­k­e­­­l­d­­ ­a­­­ ­­s­z­e­x­i­­­ ­­­p­­u­­­n­­c­i­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
wadcutter
2024. október 10. 22:06
ha nem tud ukránul, zsoldos, nem hadifogoly, hátravinni ...........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!