Dermesztő jelenet: egy muszlim diáklány pofon vágta és halálosan megfenyegette az iskolája egyik tanárát

2024. október 12. 16:03

Az eset azt mutatja, hogy a francia iskolarendszer továbbra sem tud mit kezdeni a muszlim bevándorlókkal – írja az European Conservative.

2024. október 12. 16:03
Ramadan in Paris

Nyitókép: Párizsi muszlim nő/ Ameer Alhalbi / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP

Samuel Paty francia tanár meggyilkolásának negyedik évfordulója előtt újabb incidens rázta meg Franciaországot: egy muszlim lány felpofozott egy tanárt, miután az felszólította őt, hogy vegye le a fejkendőjét.

A francia törvények ugyanis tiltják a hidzsáb viselését az állami iskolákban. 

Az European Conservative beszámolója szerint az incidens október 7-én történt, mikor egy 18 éves diák éppen hazaindult az iskolából és felvette a kendőjét. A tanár szóban figyelmeztette a diákot a szabálysértésre, aki sértegetésekkel reagált. A tanár a lány után ment és megkérdezte, hogy hívják, mire a diák arcon vágta a tanárt, aki visszaütött. A lány elmenekült, a tanár pedig panaszt tett. 

A diákkal korábban nem volt dolga a rendőrségnek, de az apját viszont már ismerik. 

Az apa azt állítja, hogy a tanár ütött először. A lány ellen bírósági eljárás zajlik, mivel nemcsak megütötte a tanárt, hanem megfenyegette, hogy megöli. Samuel Paty meggyilkolására való tekintettel az ilyen eseteket a rendőrség nem veheti üres fenyegetésnek. 

Az esetet rögzítette az iskola térfigyelő kamerája. 

Az incidens pont október 7-én, a Hamász-támadás első évfordulóján történt, valamint alig egy héttel két francia tanár meggyilkolásának az évfordulója előtt. Samuel Patyt 2020-ban, Dominique Bernardot pedig 2023-ban gyilkolták meg iszlamisták. 

Az iskola néhány napra felfüggesztette az oktatást és létrehozott egy válságcsoportot. 

A tanárok szakszervezete szolidaritását fejezte ki a tanárokkal, akiknek ilyen nehéz körülmények között kell tanítaniuk. Az iskola muszlim diákjai kiálltak a lány mellett,

és kijelentették, hogy a tanár „iszlamofób.”

 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gebsi1
2024. október 12. 18:23
Kellenek ezek ide Európába? Először a libsiket kellene kitakarítani Európából majd rögtön utánuk az iszlámot minden követőjével együtt.
masikhozzaszolo
2024. október 12. 18:23 Szerkesztve
Iszlamofób. De az lehet, nem ha egy iszlám meg keresztényfób! Egyik fóbabb mint a másik. Náluk Győrben meg rossz jegyet adott a tanár és belekéseltek. Denehézaziskolatáska... Nem véletlenül jut eszembe a Arnold Schwarzenegger, mikor leteszi a két pisztolyt a tanári asztalra és csendet kér.
palicsi-2
2024. október 12. 18:09
Elszigetelt eset! Az előző, amikor megölték azt a tanárt, na az is elszigetelt eset volt!
states-2
2024. október 12. 18:08
Kösz Viktor, hogy mi ebből kimaradunk, csak azt sajnálom, hogy a migránsszopó komcsi csürhénk is kimarad belőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!