Biden felszólította Izraelt, hogy ne támadja meg a békefenntartókat

2024. október 13. 07:31

Izraeli katonák tüzet nyitottak az ENSZ erőire.

2024. október 13. 07:31
null

Nyitókép: Képernyőmentés

A BBC arról ír, hogy Joe Biden amerikai elnök kijelentette: „feltétlenül, határozottan” felszólítja Izraelt, hogy 48 órán belül két incidenst követően hagyjon fel az ENSZ békefenntartóinak támadásával a Hezbollah libanoni szervezetével folytatott konfliktusban – erről az Index írt. Hozzátették: pénteken az Izraeli Védelmi Erők (IDF) közölte, hogy csapatai felelősek az incidensért, amelyben az ENSZ libanoni ideiglenes erőinek (Unifil) két Srí Lanka-i katonája megsebesült.

Emlékeztetnek: csütörtökön 

két indonéz katona sérült meg egy megfigyelőtoronyból lezuhanva, miután egy izraeli harckocsi feléjük lőtt. 

Franciaország, Olaszország és Spanyolország vezetői közös nyilatkozatban ítélték el Izrael akcióit,  mondván,  hogy azok indokolatlanok,  és azonnal véget kell vetni nekik.

Az IDF katonái fenyegetést észleltek és tüzet nyitottak – közölte az izraeli hadsereg, hozzátéve, hogy az incidenst „a legmagasabb szinten” vizsgálják ki.

Eközben folytatódik Izrael dél-libanoni inváziója, az IDF és a Hezbollah libanoni fegyveres csoport továbbra is rakétákat lőtt ki az izraeli–libanoni határon. Az IDF közölte, hogy pénteken fél óra leforgása alatt mintegy száz rakétát észlelt, amelyek Libanon felől haladtak át Észak-Izraelbe. Két pilóta nélküli légi járművet (UAV) észleltek, amelyek Libanon felől haladtak át, az egyiket elfogták – írják.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000110
2024. október 13. 16:07
🍓 ️ ­­É­­r­­t­é­­­k­­e­l­­­d­­­ ­­a­ ­­s­z­­­e­­x­i­ ­­p­­­u­­­n­c­i­­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Gubbio
2024. október 13. 16:00
A békeharcos Biden és az amerikai demokraták felszólítják a zsidókat a békére - miközben a háttérben tolják nekik a fegyvereket.
ptrfarkas43
2024. október 13. 14:47
A békafenntartóknak az lett volna a feladata, hogy ne települjön a hezbollah az izraeli határra, és nem az, hogy a testükkel védjék a hezbollahot.
Nasi12
2024. október 13. 11:49
Vajon hány repülőgép hordozóval ad nagyobb nyomatékot a felszólításának?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!