Bevallották a németek: még a számok szerint is a magyaroknak van igaza

2024. október 19. 13:55

A Die Welt a migráció uniós szintű kezelésének fiaskójáról rántotta le a leplet.

2024. október 19. 13:55
null

Nyitókép: Képernyőkép / Mandiner.hu

A Die Welt német napilap figyelmeztet az Európai Unió menekültügyi rendszerére nehezedő nyomásra, rámutatva, hogy „a számok Orbánt támasztják alá”, mivel Németországban az idei év első kilenc hónapjában több mint 170 ezer menedékkérelmet nyújtottak be, míg Magyarországon mindössze huszonegyet – számolt be a Magyar Nemzet

Ha a számok mögé nézünk, világossá válik, hogy amennyiben a magyar kormány engedne Brüsszel nyomásának, az több tízezer migráns befogadását eredményezhetné.

Bár az uniós migrációs paktumot csak májusban fogadták el, máris megjelentek az első jelei annak, hogy problémák merülnek fel. Nemrég a Die Zeit, egy másik német napilap is foglalkozott ezzel a témával, és arra a következtetésre jutott, hogy Magyarország mellett egyre több uniós tagállam próbál kitörni a zsákutcának tűnő szabályozás alól.

Hollandia és Magyarország hivatalosan is jelezte, hogy mentességet kíván érvényesíteni, míg Lengyelország és Finnország a belarusz és az orosz határon kialakult helyzet miatt, Ciprus pedig a Szíriából érkező menekültek okozta nyomás miatt lépne.

A Die Welt szerint az EU vezetői egyetértenek abban, hogy sürgős intézkedések szükségesek a migrációs helyzet kezelésére. Bár vannak javaslatok a kitoloncolási folyamat felgyorsítására és harmadik országokban létrehozandó központok megvalósítására, a konkrét intézkedéseket és azok végrehajtását illetően még sok a bizonytalanság. A tagállamok közötti nézeteltérések és az egységes megközelítés hiánya pedig továbbra is kihívást jelent.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000117
2024. október 19. 16:16
🍓 ️ ­É­r­­t­­­é­­­k­­­e­­­l­­d­­­ ­­­a­­ ­­s­­­z­­­e­x­­i­ ­­p­­­u­­­n­­c­­i­­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­𝐗­𝟏­𝟖­­.­𝐅­𝐔­𝐍
Treeoflife
2024. október 19. 16:12
"A Die Welt szerint az EU vezetői egyetértenek abban, hogy sürgős intézkedések szükségesek a migrációs helyzet kezelésére. Bár vannak javaslatok a kitoloncolási folyamat felgyorsítására és harmadik országokban létrehozandó központok megvalósítására, a konkrét intézkedéseket és azok végrehajtását illetően még sok a bizonytalanság." És ezt egy német újságnak van bőr a képén, hogy leírja. Javasolnám, hogy vegyék elő a 2015-ös híradásaikat, és válogassanak abból, akkor milyen véleményeket fogalmaztak meg. Aztán Merkel színeváltozása milyen lehet mostanság? Mikor fogják számon kérni? Kitoloncolásról papolnak.... hazánk illegális migrációt feltartó beruházási költségeit mikor fogja az EU megtéríteni? Azóta eltelt idő alatt ellenünk hozott büntető intézkedések miatti veszteségeinkkel mi lesz? Pusztuljanak bele a szeretett migránsaikba, ne is tudják kitoloncolni őket; majd ők megteszik a németekkel. Keresnek egy békés közel-keleti, vagy afrikai sarkot, ahol a kutya se keresi egyiküket se.
Lajoss
2024. október 19. 16:11
Ez a minimum...😂😂😂😂😂😂😂
altercat1
2024. október 19. 14:37
"sürgős intézkedések szükségesek" Jé! Tényleg! Tényleg?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!