Beérett a migráció Németországban: egyes iskolai tantermekben már alig beszélnek németül

2024. október 16. 07:33

Szép új világ.

2024. október 16. 07:33
null

MTI / Nyitókép: illusztráció, MTI/Balogh Zoltán

 

Túlterheli Németországot a migrációs válság, amelynek pénzügyi és kulturális veszélyeire Markus Söder, a Bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke és Bajorország miniszterelnöke figyelmeztetett – közölte a Migrációkutató Intézet kedden az MTI-vel.

Azt írták, Markus Söder az Augsburger Allgemeine bajor lapnak adott interjújában a bevándorláspolitika gyökeres átalakítását sürgette.

„Sokan már nem érzik otthon magukat Németországban, 

egyes iskolai tantermekben már alig beszélnek németül, és a menekültek egy része olyan erőszakos támadásokért felelős, mint a Mannheimben és Solingenben elkövetett késes támadások” 

– idézik Markus Söder szavait, hozzátéve: a politikus javaslatai között olyanok is szerepeltek, mint a menedékjog korlátozása és a menedékkérők számának korlátozása évi százezerben.

Közlésük szerint Söder hangsúlyozta, Németországnak kell eldöntenie, ki lépheti át a határokat, és aki erre nem jogosult, azt vissza kell küldeni hazájába, akkor is, ha Szíriáról vagy Afganisztánról van szó.

Tudatták: 

a CSU javaslatai közt megtalálható, hogy már a külső határokon visszautasíthassák a menedékkérőket, 

azok pedig, akiknek menedékkérelmét elbírálják, egy harmadik országban várják meg annak eredményét. A párt ezenkívül támogatná a megállapodásokat az olyan kapuőr országokkal, mint Tunézia és Egyiptom, valamint javasolta a kettős állampolgárság eltörlését a bűncselekményt elkövetőknél – fűzték hozzá.

Kitértek arra is, hogy Németországban biztonsági szempontból 

az afgánok és a szírek jelentik a legnagyobb fenyegetést, 

a mannheimi késelés mögött egy afgán állt, a solingeni támadást pedig egy szíriai migráns követte el.

Jelezték továbbá, hogy az óvodásokra vonatkozó statisztikai adatok szerint országszerte a 3-6 év közötti gyermekek közül minden ötödik nem használja otthon a német nyelvet, 

Hessenben, Berlinben és Brémában pedig minden harmadik más nyelvet használ otthonában.

(MTI)

 

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herden100
2024. október 16. 12:32
www.europaikozep.hu/rudolf-steiner-memoranduma-1/
Dictator
2024. október 16. 12:27
die Migration
patópál
2024. október 16. 11:57
A CSU szorgosan nyalta Merkel seggét amikor belapátolta a kecskepásztorokat, nem lépett ki a kormánykoalícióból. Ezek után kit néznek hülyének ezekkel a tervekkel? (Amikből amúgy sem lesz semmi, de minimum felvizezik őket annyira, hogy az intézkedések hatástalanok legyenek.)
Ergit
2024. október 16. 11:23
Azt még nem olvastam sehol, hogy akkor a tanár hogyan tartja az órát? Milyen nyelven? Mert gondolom nem tudnak több nyelven beszélni, németül és arabul, perzsául, ... És hogyan zajlik az oktatás? Egyszer elmondja németül, aztán arab nyelven, majd perzsául, ....?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!