Bármiről beszélhetek, és beszélek is

2024. október 14. 22:58

„Az, hogy egy magyar ember a magyar közösségen túl az egész ország problémáira képes megoldásokat felmutatni, politikai értelemben kihagyhatatlan” – mondja Kelemen Hunor. Az RMDSZ elnökét sok román ember is támogatásáról biztosította az elnökválasztáson.

2024. október 14. 22:58
null
Ádám Rebeka Nóra
Ádám Rebeka Nóra

Nyitókép: Mandiner / Mátrai Dávid

Hadd idézzem egy friss nyilatkozatát: „Ez a negyedik alkalom, hogy az elnökválasztáson indulok. Nem azért teszem, mert a szerencsémben hiszek, és mint egy megrögzött lottójátékos, újra és újra próbálkozom, hátha most bejön.” Miért indul időről időre elnökjelöltként, ha esélytelennek érzi?
Húsz év után van ismét együtt a parlamenti és az elnökválasztás, mégis mindenki az utóbbira figyel. Ha nem lenne elnökjelöltje, az RMDSZ az év második felében elszigeteltségben lenne, mert a parlamenti jelöltekre, országos és megyei listákra kevés figyelmet fordít a közélet és a média. Azaz nem igazán tudsz beszélni a közösségedről és annak problémáiról; arra jutottunk, hogy nem lehet jelölt nélkül nekifutni egy elnökválasztásnak. A szövetségi elnöknek kell ezt a feladatot ellátnia. Nem személyes ambícióról van tehát szó. Én ezt már párszor végigcsináltam. Ráadásul az, hogy egy magyar ember a magyar 
közösségen túl az egész ország problémáira képes megoldásokat felmutatni, politikai értelemben kihagyhatatlan.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!