Bajorország miniszterelnöke: Sokan már nem érzik otthon magukat Németországban

2024. október 15. 15:29

Az is kiderült, hogy az országban biztonsági szempontból az afgánok és a szírek jelentik a legnagyobb fenyegetést.

2024. október 15. 15:29
Migránsok

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Túlterheli Németországot a migrációs válság, amelynek pénzügyi és kulturális veszélyeire Markus Söder, a Bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke és Bajorország miniszterelnöke figyelmeztetett – közölte a Migrációkutató Intézet kedden az MTI-vel.

Azt írták, Markus Söder az Augsburger Allgemeine bajor lapnak adott interjújában a bevándorláspolitika gyökeres átalakítását sürgette.

Sokan már nem érzik otthon magukat Németországban,

egyes iskolai tantermekben már alig beszélnek németül, és a menekültek egy része olyan erőszakos támadásokért felelős, mint a Mannheimben és Solingenben elkövetett késes támadások” – idézik Markus Söder szavait, hozzátéve: a politikus javaslatai között olyanok is szerepeltek, mint a menedékjog korlátozása és a menedékkérők számának korlátozása évi százezerben.

Közlésük szerint Söder hangsúlyozta, Németországnak kell eldöntenie, ki lépheti át a határokat, és aki erre nem jogosult, azt vissza kell küldeni hazájába, akkor is, ha Szíriáról vagy Afganisztánról van szó.

Tudatták: a CSU javaslatai közt megtalálható, hogy már a külső határokon visszautasíthassák a menedékkérőket, azok pedig, akiknek menedékkérelmét elbírálják, egy harmadik országban várják meg annak eredményét. A párt ezenkívül támogatná a megállapodásokat az olyan kapuőr országokkal, mint Tunézia és Egyiptom, valamint javasolta a kettős állampolgárság eltörlését a bűncselekményt elkövetőknél – fűzték hozzá.

Kitértek arra is, hogy Németországban biztonsági szempontból az afgánok és a szírek jelentik a legnagyobb fenyegetést,

a mannheimi késelés mögött egy afgán állt, a solingeni támadást pedig egy szíriai migráns követte el. Jelezték továbbá, hogy az óvodásokra vonatkozó statisztikai adatok szerint országszerte a 3-6 év közötti gyermekek közül minden ötödik nem használja otthon a német nyelvet, Hessenben, Berlinben és Brémában pedig minden harmadik más nyelvet használ otthonában.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
titi77
2024. október 15. 17:40
mi a faszért panaszkodik. 2015-ben már tudható volt hogy ez lesz. ráadásúl hol van még a családújraegyesítés amit pár éve nagy mellénnyel beharangoztak. a németek többsége erre szavazott.
sexykitty-5000113
2024. október 15. 17:18
🍓 ️ ­É­r­­t­é­­­k­e­­­l­d­­ ­­­a­­ ­s­­z­­e­­­x­­i­­­ ­­­p­u­­­n­­c­i­­­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
dekoninck-2
2024. október 15. 17:13
Az egész bojgó az otthonunk. Sőt, az egész Naprencer. Nem mindegy, hogy egy országban nem érzi magát otthon valaki?
zsocc44
2024. október 15. 17:12
Söder gerincét is a Haribo gyártotta! Ki is volt kormányon 2015-ben CDU/CSU….
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!