Attól tartanak Izraelben, hogy a Hamász vezetője elrendelhette az összes túsz kivégzését

2024. október 22. 15:29

Jahja Sinwar, a Hamász vezetője utasítást adhatott arra, hogy halála esetén végezzék ki a Gázában maradt izraeli túszokat – állítja Izrael egyik vezető túsztárgyalója.

2024. október 22. 15:29
null

Nyitókép: Emmanuel DUNAND / AFP

„Ez vagy a lehetőség, vagy a végzet pillanata” – mondta Gershon Baskin, a Telegraphnak Szinvár megöléséről. Baskin egy izraeli túsztárgyaló, aki részt vett a 2011-ben az elrabolt izraeli katona, Gilad Shalitért tartott tárgyalásokon, akiért cserébe 1026 másik palesztin terroristát, köztük Jahje Szinvárt adtak át a palesztinoknak.

A végzet pillanata, mert olyan pletykák terjednek, hogy Színvár arra utasította a túszokat fogva tartó embereket, hogy amennyiben őt megölik, öljék meg a túszaikat” 

– mondta Baskin.

Szinvár halála idején 101 izraeli túszt tartottak fogva az enklávéban, akik közül legalább 60 még életben lehet. Helyzetüket tovább bonyolíthatja, hogy az őket fogva tartó Hamász harcosokat most Szinvár öccse vezeti. Baskin elmondta, hogy nem lehetett megerősíteni a gyilkossági parancsról szóló híreszteléseket, vagy ha létezett is, azt, hogy már végrehajtották-e.

Ugyanakkor azt mondta, hogy a pletykát „komolyan kell venni”, és hivatkozott arra a hat túszra, akiket augusztus végén öltek meg, miután az IDF felfedezte az alagutat, amelyben fogva tartották őket.

„Láttuk, hogy a hat túszt megölték, amikor Izrael behatolt az alagútba. Ez most is megtörténhet”

 – mondta.

Benjamin Netanjahu Szinvár halála után a múlt héten azt mondta, hogy Izrael pénzügyi jutalmat és biztonságos átkelést ajánl fel mindenkinek Gázában, aki elengedi a túszokat.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
obi-wankenobi
2024. október 22. 17:22
Én nem szaroznék. Össze fogdosnék egy rakás palesztint és minden nap egy nyilvános főtéren addig lőném halomra őket, míg vissza ne szolgáltatnák az összes túszt. A túszok állapota alapján újabb palesztínokat lőnék le. Tudom, kegyetlen, de ezek csak ebből értenek.
orokkuruc-2
2024. október 22. 16:50
miután az izraeliek MINDENT is megtettek érte..
sexykitty-5000122
2024. október 22. 16:50
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­é­­­k­e­­l­d­­­ ­­­a­­­ ­­­s­­­z­­­e­x­­­i­ ­­­p­­­u­­­n­­­c­­­i­­­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
herden100
2024. október 22. 16:39
FELE SE TRÉFA: youtu.be/70n4fMtkio8?si=ODI7cC7aR1E_83wx
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!