A politizáló olasz bíróság elgáncsolta Meloni tervét: 12 migránsnak vissza kell térnie Olaszországba

2024. október 18. 22:13

A bírák érvelése szerint „nem biztonságos” visszaküldeni a migránsokat Egyiptomba és Bangladesbe, ezért engedélyezni kell, hogy Olaszországban maradjanak.

2024. október 18. 22:13
null

Nyitókép: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP

Mindössze két nappal a program elindítása után, az olasz bíróság megakadályozta Meloni tervét, hogy az illegális migránsokat Albánián keresztül toloncolják ki – írja a Visegrád24 az X-oldalán.

Ezt is ajánljuk a témában

A bíróság úgy döntött, hogy 

az Egyiptomból és Bangladesből érkezett 12 menedékkérőnek – akik szerdán az olaszországi Lampedusa szigetéről egy katonai hajón érkeztek az albániai Shëngjin kikötőjébe – vissza kell térnie Olaszországba.

A bírák érvelése szerint „nem biztonságos” visszaküldeni a migránsokat Egyiptomba és Bangladesbe, ezért engedélyezni kell, hogy Olaszországban maradjanak.

Giorgia Meloni pártja a közösségi médiában elítélte a döntést, valamint a „politizáló bírákat” hibáztatta, akik „le akarják zárni Olaszország határait”.

Amikor Matteo Salvini 2019-ben belügyminiszterként úgy döntött, hogy nem engedi 147 illegális migráns kiszállását egy Szicíliában kikötött NGO-hajóról, az olasz ügyészek emberrablás miatt vádat emeltek ellene. Ez a per most kezdődött. Salvini akár 6 év börtönbüntetésre is számíthat – emlékeztet a hírügynökség. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
julius68-2
2024. október 18. 23:51
"az olasz bíróság megakadályozta Meloni tervét, hogy az illegális migránsokat Albánián keresztül toloncolják ki" A bíróság a törvények szerint jár el, ha azok elavultak nem hasznosak, akkor meg kell változtatni őket.
patópál
2024. október 18. 23:46
Az olasz állam nem felelős idegen országok polgárainak a biztonságáért, pláne külföldön. Ideje nagytakarítást végezni a bíróságokon.
sexykitty-5000117
2024. október 18. 23:41
🍓 ️ ­É­r­­­t­­­é­­­k­e­­­l­d­­­ ­a­­ ­s­­z­e­x­­­i­ ­­p­u­­n­c­­­i­­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
europész
2024. október 18. 23:38
Az olaszokat meg az ag is huzza.Soros Gyuri borosaga ott is folenyben van.Ameddig az olaszok megoszthatok marpedig az mindig is jellemezte oket ezert ki is babralnak veluk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!