A Demokrata Párt tagjai bepánikoltak Amerikában – Kamala Harris sem vált be?

2024. október 10. 07:12

A demokraták tagjai idegesek, hiszen egy hónappal a választások előtt még mindig túl sok az ismeretlen, Kamala Harris elnökjelölt számai ráadásul nem kifejezetten jobbak Trumpénál.

2024. október 10. 07:12

Nyitókép: AFP

A The Hill hozott le egy érdekes cikket a demokraták jelöltjéről, Kamala Harrisről és megítéléséről, méghozzá annak apropóján, hogy a Demokrata Pártban igen gyorsan elfogyott a lelkesedés, az elnökjelölt pedig nem tudja tartani a korábban tapasztalt népszerűség-emelkedést a közvéleménykutatásoknál,

Az amerikai politikai lap rámutatott a fő problémára, mely szerint Harris nem tudja megfelelően megszólítani a szavazókat, de nemcsak a fehér férfiakat, hiszen a fekete és a spanyolajkú férfiak körében való megítélése is megkérdőjelezhető. Emellett a váratlan események sem segítik az afrikai-indiai hátterű nő dolgát. Jamal Simmons demokrata stratéga szerint ilyen például, hogy

az egyik jelölt ellen kétszer is merényletet követtek el, vagy hogy egy korábbi elnök úgy indul újra, hogy egyszer már legyőzték egyszer.

Sőt, azt se felejtsük el, hogy a Demokrata Párt két hónappal a választás előtt volt kénytelen lecserélni a jelöltjét. A korábban a Biden-kormányban dolgozó Anthony Coley szerint „Most, hogy a rózsaszín felhő elszállt, az emberek rájöttek arra, amit Kamala Harris a kezdetektől fogva mondott, vagyis hogy ő az esélytelenebb” – mondta Coley. „Ez harc lesz a javából”, tette hozzá.

Ezt is ajánljuk a témában

Egy sor új felmérés azért még mindig Harris előnyét mutatja. A New York Times/Siena College közvélemény-kutatása szerint Harris országos szinten megelőzte Trumpot, 49 százalékos támogatottsággal a 46 százalékkal szemben, a valószínű szavazók körében végzett fej-fej melletti felmérésben.

A Reuters-Ipsos felmérése szintén Harrist mutatta ki 3 pontos előnnyel – 46 százalék 43 százalékkal szemben – Trump előtt.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iphone-13
2024. október 10. 12:12
HAJRÁ TRUMP!
Ergit
2024. október 10. 11:25
Minden amerikai biznisz első lépése, hogy fellelkesíti az érdeklődőket, aztán magukra maradnak a lelkesek... majd egyszerre nincs min lelkesedni tovább, mert csak szavak voltak, tettek nem történtek.
evpus
2024. október 10. 10:08
Ostoba tyúk
sexykitty-5000107
2024. október 10. 09:37
🍓 ️ ­­­É­­r­t­­é­k­­­e­l­d­­­ ­a­­­ ­­­s­z­e­­x­i­­ ­­­p­­­u­­n­­c­­i­­m­­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!