Zelenszkijék félelmetes fegyvert vetettek be Oroszország ellen – bemutatkozik a JDAM-ER!

2024. szeptember 02. 17:41

A JDAM-ER lényegében egy fejlesztési csomag, amely lehetővé teszi a hagyományos, irányítatlan bombák átalakítását nagy pontosságú, minden időjárási körülmények között alkalmazható csapásmérő fegyverekké.

2024. szeptember 02. 17:41
null

Nyitókép: Képernyőkép

Az ukrán légierő jelentős lépést tett a modern hadviselés terén, amikor sikeresen alkalmazta az amerikai gyártmányú GBU-62 Joint Direct Attack Munition-Extended Range (JDAM-ER) bombákat a szovjet MiG-29-es vadászgépeken. A 2024. augusztus 30-án megjelent videó tanúsága szerint az ukrán haderő stratégiai csapást mért a Kurszk környéki hidakra – számolt be az Army Recognition. Ez az akció rámutat, hogy Ukrajna képes sikeresen integrálni a NATO fejlett fegyverzetét régi, szovjet repülőgépekre. Korábban HAARM radarvadász rakétákat szereltek fel a korszerűtlen Szu-25-ös csatarepülőgépekre.

A Boeing Defense, Space & Security által gyártott GBU-62 JDAM-ER lényegében egy fejlesztési csomag, amely lehetővé teszi a hagyományos, irányítatlan bombák átalakítását nagy pontosságú, minden időjárási körülmények között alkalmazható csapásmérő fegyverekké.

A JDAM-ER GPS-vezérlésű kormányszerkezettel és szárnyakkal rendelkezik, ami jelentősen növeli a bombák hatótávolságát, lehetővé téve a nagy távolságból végrehajtott támadásokat, ezzel csökkentve a célba juttató repülőgépek kockázatát. A kurszki frontszakasz bombázása például anélkül történhet meg, hogy az ukrán repülőgépek elhagynák a saját légterüket. A GBU-62 JDAM-ER rendszerint egy standard, 900 kg tömegű Mark 84-es bombát alakít át irányított lövedékké, amely jelentős robbanóereje miatt különösen hatékony statikus célpontok, például betonbunkerek ellen.

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó vélemény

undefined

Robert C. Castel

Facebook

Idézőjel

Az USA meg tudta engedni magának 1979-ben, hogy eleressze Iránt.

 

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2024. szeptember 03. 11:16
Az odessai labirintusban keresik már Dolfi csodafegyverét. Egyelőre még nem találják, ezért hagyományosan folytatódik az ukrán férfiak és orosz férfiak mészárlása az utolsó ukránig. Isten óvja az ukrán népet és Európa minden népét!
wadcutter
2024. szeptember 02. 23:45
a muszka meg Harkovnál 9 Iszkander rakétával megsemmisítette a német, lengyel, amerikai és litván zsoldosokat. Nem sajnálta a rakétáit. A csodafegyverre még várniuk kell, de megteszi addig az Iszkander is.
FreeEurope
2024. szeptember 02. 21:24
Burevesztnyik, SSC-X-9 Skyfall
NokiNokedli
2024. szeptember 02. 20:46
No és milyen rendszer vezeti a célra??? Amerikai?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!