Zelenszkij foghatja a fejét: Ukrajna visszaesett a világ legerősebb hadseregeinek rangsorában

2024. szeptember 23. 09:43

Ukrajna továbbra is a világ 20 legerősebb országa közt szerepel, bár három pozíciót lépett vissza az elmúlt egy évben.

2024. szeptember 23. 09:43

Nyitókép: Oliver Contreras / AFP

A Global Firepower nemzetközi cég évente rangsorolja a világ legjobb hadseregeit. Az éves rangsor készítői azt állítják, hogy az összeállításkor több mint 60 különböző szempontot vesznek figyelembe, kezdve a katonalétszámtól, a hadsereg finanszírozásának mértékén át az ország földrajzi adottságáig – írja Kárpáti Igaz Szó.

A 2024-es frissített rangsorban Ukrajna a 18. helyen állt, bár egy éve még a 15. 

volt a sorban. A rangsorban Ausztrália (16.), Izrael (17.), Németország (19.) és Spanyolország (20.) követi az ukránokat.

Az elemzők az ukrán hadsereg erősséget a meglehetősen nagy létszámú seregben és a nagy számú mozgósítási tartalékban látják. Továbbá a hadsereg általános felszereltsége szintén meglehetősen magas színvonalú. Leggyengébb pontja a haditengerészet hiánya és határainak korlátozott hossza, valamint az olajtartalékok deficitje.

A világ első tíz legerősebb hadserege közé tartozik az USA, Oroszország, Kína, India, Dél-Korea, Nagy-Britannia, Japán, Törökország, Pakisztán, Olaszország, Franciaország, Brazília, Indonézia, Irán, Egyiptom, Ausztrália, Izrael, Ukrajna,Németország és Spanyolország serege.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madre79
2024. szeptember 23. 11:44
Talán most már ideje lenne egy népszámlálásnak!
Sztrovacsek
2024. szeptember 23. 11:25
Há' bakker, nem mondjátok!? Én meg azt hittem hogy a rettenthetetlen, a legyőzhetetlen, a mindent elsöprő orosz hadsereg lerázza ezt a nyamvadt országot, mint a diót. Bár mondjuk azt sohasem értettem, hogy miért támadták meg Ukrajnát kevesebb emberrel, mint amennyivel '68-ban a Varsói Szerződés bevonult Csehszlovákiába. Lehet azt hitték elég nyilvánvalóvá tenni a puszta tényt hogy támadnak az oroszok, és ettől mindenki beszarik. hát nem
Kihaennem
2024. szeptember 23. 10:24
"A világ első tíz legerősebb hadserege közé tartozik az USA, Oroszország, Kína, India, Dél-Korea, Nagy-Britannia, Japán, Törökország, Pakisztán, Olaszország, Franciaország, Brazília, Indonézia, Irán, Egyiptom, Ausztrália, Izrael, Ukrajna,Németország és Spanyolország serege." Vagyis 20 ország. Ne menjünk már le az index színvonalára.
Mich99
2024. szeptember 23. 10:23
DÉL-KOREA szuper erős hadserege érthetőbbé teszi hogy ÉSZAK-KOREA miért fegyverkezik olyan őrült módon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!