Van az a helyzet: Ursula von der Leyen uniós segítséget ajánl Magyarországnak

2024. szeptember 15. 20:16

Az árvízhelyzetben az Európai Unió készen áll segíteni Ausztriának, Csehországnak, Magyarországnak, Lengyelországnak, Romániának és Szlovákiának.

2024. szeptember 15. 20:16
null

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Együttérzését fejezte ki vasárnap Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a Kelet-Közép-Európában pusztító árvizek károsultjaival és áldozataival, valamint uniós segítséget ajánlott.

Az X-en közzétett üzenetében von der Leyen aláhúzta: az Európai Unió készen áll segíteni Ausztriának, Csehországnak, Magyarországnak, Lengyelországnak, Romániának és Szlovákiának, egyúttal köszönetet mondott mindazok munkájáért, akik segítenek a nehéz helyzetben.

A több napja tartó esőzések jelentős károkat okoztak a térség több országában. Bécsben utcákat öntött el a víz, több embert evakuálni kellett, néhány kerületben megszakadt az áramszolgáltatás is. Csehországban több mint 250 ezer háztartás maradt áram nélkül a vihar miatt, Romániában és Lengyelországban pedig halálos áldozatai is van az áradásoknak.

(MTI) 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Kapcsolódó cikkek a Árvíz 2024 aktában.

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira004
2024. szeptember 17. 06:13
Ursula segítsége miben nyilvánul meg , tán csak nem a Z barátját ránk küldi faló képében , hogy merényletet kövessen el , mert eddig Z-.ről a legrosszabbat tudjuk magyar gyűlölő . Jut eszembe a betolakodó nomádokat segítségnek küldi . Egyikből se kérünk , azt pedig tudjuk brüsszeli segítségből nincs köszönet . Ursula pénzbeli segítségről hallgat , jah az eus bíróságot küldi ránk..
jeva081308
2024. szeptember 16. 10:13
Minő nagylelkűség! Nagyon kilógott volna a lóláb ha minket kihagy ebből, ezzel ez a mocsodék is tisztában van. Bár kétlem, hogy egyáltalán látunk egy fillért is, majd valamit kitalál a talpnyalóival, meg a hazai árulókkal, hogy miért ne adják oda a pénzt.
Chekke-Faint
2024. szeptember 16. 08:19
Javaslata a határkerítést tegyék át a Duna mellé...DDD
Kormánypárti2
2024. szeptember 16. 08:16
"Medici 2024. szeptember 16. 05:55 Minden további nélkül elfogadjuk, a legkritikusabb szakaszon a gát megerősítésére veled együtt az egész bizottságot cölöpverővel bedöngöljük." A szar csak gyengítené a gátat. ;-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!