Ukrajna miatt támadták meg Magyarországot – félnek, kit választ az Európai Unió többsége

2024. szeptember 30. 09:35

Josep Borrell külügyi főképviselő célkeresztbe vette a magyar kormányt, amiért csatlakozott Kína és Brazília békekezdeményezéséhez, mert attól tart, hogy ez az álláspont járványként terjed majd az EU-ban.

2024. szeptember 30. 09:35
 meets Vice President Kamala Harris

Nyitókép: AFP/Drew Angerer

Josep Borrell, az Európai Unió külügyi főképviselője aggasztónak tartja, hogy Magyarország részt vesz a Kína és Brazília által indított „A béke barátai” kezdeményezésben – írja a Zerkalo Nyegyeli. A politikus hangsúlyozta, Európa akkor is támogatná Ukrajnát, ha az Egyesült Államok nem, mert erős a politikai elkötelezettség Kijev mellett.

Vannak bizonyos tagállamok, nem sokan, talán csak egy, biztosan nem a legerősebb, amely békéről beszél, és bár nem használja a kapituláció kifejezést, a megközelítése ahhoz hasonlít

– vádaskodott Borrell, egyértelműen Magyarországra utalva.

A főképviselőnek egyébként az a problémája a békepárti kezdeményezéssel, hogy egy EU-tagállam a Volodimir Zelenszkij tervétől eltérő megközelítést alkalmaz, és abban bízik, hogy ez csak „egyedülálló eset", és nem terjed el a tagállamok között.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyúlgerinc
2024. szeptember 30. 11:26
Ez a Borell nevezetű senki tipikus Lombroso figura. A pofájára van írva, hogy bűnöző. Csak a Gyuri bá és serege tartja abban a pozícióban amiben rengeteget tud ártani Európában. Majd elküldik nyugdíjba ( vaj"h mikor) és ott nyugodtan számolgathatja majd az ezüstöt. Az árulókat megillető ezüstjeit. Sietnie érdemes, mert , ki tudja mi jöhet közbe....
kepiblanc
2024. szeptember 30. 11:23
Nem magyarországot támadták meg, hanem ezt a büdös tojás orosz gecit. Magyarország mi vagyunk nem pedig a fidesz, és pláne nem ez a büdös tojás orosz geci! //---------------------------// Podcast //---------------------------// Itt az idő! Rákay Philip milliárdos kulisszatitkai. A filmen dolgozó egyik vállalkozó beszél a videóban, vagyis én. tiktok.com/@andras.kiraly/video/7413306580239781153
Mr.Woof
2024. szeptember 30. 11:14
Orbán Balázs megmagyarázza a megmagyarázhatatlant és kettős mércét alkalmaz. youtu.be/Tbqame-C7m8
khomeini
2024. szeptember 30. 11:04
Borrell úr engem a gyalog galoppra emlékeztet youtu.be/JN5mQ7WQzN0
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!