Törvénybe iktatnák a rovarevést a progresszív politika fellegvárának számító országban

2024. szeptember 13. 10:59

A kormány a világjárványok kockázatának csökkentése érdekében tervezi szabályozni a hústermelést.

2024. szeptember 13. 10:59

Nyitókép: Majoy Siason / Getty Images

Justin Trudeau miniszterelnök liberális kormánya állítólag a világjárványok kockázatának csökkentése érdekében tervezi szabályozni a hústermelést és más, a lakosság élelmezéséhez nélkülözhetetlen mezőgazdasági ágazatokat – írja a Magyar Nemzet.

A törvényjavaslat szerint a kormány támogatni fogja az alternatív fehérjék, például a laboratóriumi „hús” és a rovaralapú „élelmiszerek” előállítását, hogy felkészüljön a következő világjárványra.

Slay News hírportál szerint a „Törvény a világjárvány megelőzéséről és felkészültségről” című javaslat jelenleg a kanadai szenátus második olvasatánál tart, és várhatóan elfogadják. Amennyiben a törvényt jóváhagyják, a kormány felhatalmazást kap, hogy a kanadai közegészségügyi ügynökségen keresztül szabályozza azokat a kereskedelmi tevékenységeket, amelyek hozzájárulhatnak a világjárvány kockázatához, beleértve az ipari állattenyésztést is. Ez azt jelentené, hogy a kormány fokozatosan megszüntethetne olyan tevékenységeket, amelyek járványveszélyt jelenthetnek. Például, ha egy járvány, mint a madárinfluenza, kitörne a baromfi vagy szarvasmarha állományban, a kormány fokozatosan kivonhatná ezeket az állatokat és a belőlük készült termékeket a piacról – mutat rá a Slay News.

A törvényjavaslat értelmében a kormány olyan kereskedelmi tevékenységeket is támogathat, amelyek hozzájárulnak a világjárvány kockázatának csökkentéséhez. Ide tartozik 

az alternatív fehérjék előállítása, és Trudeau kormánya már eddig is támogatta a rovarokból készült élelmiszerek előállítását.

A Világgazdasági Fórum (WEF) és alapítója, Klaus Schwab is kulcsszerepet játszik az alternatív fehérjék, mint a rovarok népszerűsítésében. A WEF a marha- és sertéshús, valamint más húsok és tejtermékek fogyasztásának visszaszorítását is szorgalmazza, mivel úgy vélik, hogy ezek hozzájárulnak a globális felmelegedéshez.

A WEF szerint a hagyományos húst alternatív fehérjékkel kellene helyettesíteni, és az elmúlt években kampányt folytattak a rovarok fogyasztásának népszerűsítésére. A Slay News megjegyzi, hogy Trudeau miniszterelnök szorosan kapcsolódik Schwabhoz és globalista szervezetéhez, és a WEF őt a fiatal globális vezetők közé sorolta.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SzkeptiKUSS
2024. szeptember 13. 17:11
Nincs erre megfelelő szó, a legdúrvább is kevés. Szóval a csóró majd kellőképpen drágán, "finoman ízesítve", ehhez a szarhoz jut hozzá, a gazdag meg fogja venni a minőségit.
KK75
2024. szeptember 13. 16:25
Ez abban az országban történik, melynek területe 100 x-a Magyarországénak, lakossága viszont csak 4 x-e, az erőforrás ellátottsága népesség alapon talán az egyik legnagyobb potenciállal bír a Földön. Ezek a köcsög álszent, képmutató libsi politikusok a Föld igazi manipulátorai, a globalista elit ideál képző kőművesei, természetesen bort isznak és vizet prédikálnak.
atti64
2024. szeptember 13. 15:40
IDIOTA BARMOK VAGYTOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!KAPIRGÁLJATOK MINT A CSIRKÉK!!!!!!!!!ANNYI ESZETEK VAN!!!!!!!!!!!
Titi
2024. szeptember 13. 14:00
Tessék mondani, a miniszterelnök úr is tartani fogja magát a törvényhez, vagy ő titokban fog majd marhát, sertést, szárnyasokat, vadhúst zabálni? A családjával, és ezt a förmedvényt megszavazó eszementekkel együtt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!