Történelmet írtak a robbanó csipogók – a Moszad már évek óta tervezhette a nagyszabású akciót

2024. szeptember 25. 22:14

Az akció demoralizálta a Hezbollahot, különös tekintettel arra, hogy a szervezet vezetője kezdeményezte a telefonok leváltását – ezzel épp ő adott lehetőséget a Moszadnak.

2024. szeptember 25. 22:14
Funeral of pager explosion victims in Lebanon
Hajdú Tímea

Nyitókép: A személyhívórobbantásban meghalt Hezbollah-áldozatok temetése Bejrútban
Fotó: AFP/Houssam Shbaro/ANADOLU

Szeptember 17-én délután Libanonban váratlanul felrobbant több ezer Hezbollah-tag személyhívója. A videófelvételek tanúsága szerint volt, akit a motorjáról dobott le a detonáció, másokat a piacon ért a támadás. A szervezet több száz tagja súlyosan megsérült, az összes sebesült száma megközelíti a háromezer főt, tizenketten pedig meghaltak. A beszámolók szerint néhány gramm robbanóanyagot tartalmazó vegyület volt a csipogókba rejtve. Libanonban a támadás után pánik tört ki, hiszen nem lehetett tudni, hogy ez egy átfogó izraeli támadás első lépése-e. Másnap következett is az újabb hullám: ezúttal kézi adóvevők robbantak fel országszerte, húsz ember halálát okozva.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ToIeranciaterror
2024. szeptember 26. 20:29
Ez pont egy olyan akció volt, ami kurvára nem érte meg. Egy az, hogy ilyet többet nem tudnak elsütni, mert a világon mindenki ellenőriztetni fogja az elektronikus cuccait, hogy van e benne robbanóanyag. A második, hogy kiderült miféle társaság ez a nyugat. Ha ezek világhatalomra kerülnek, olyan sötét diktatúrát csinálnak, hogy annál még egy megelőző atomháború is százszor jobb. Gyanítom, hogy mindenkinek kötelező lesz magánál hordania egy robbanó telefont és aki nem "jól" viselkedik, azt csak simán felrobbantják. Nem lesz bíróság meg ügyvéd meg egyéb szarságok...
sexykitty-5000092
2024. szeptember 26. 20:02
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­é­­­k­­e­l­d­­ ­­a­­ ­­­s­z­­e­­x­­­i­ ­p­u­­­n­­­c­­­i­­­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. szeptember 26. 19:59
A mocskos zsidó Hajdú Tímea élteti az állami szintű terrorizmust. Újabb háborús bűn Izrael hosszú bűnlajstromán. Ennyi.
Box Hill
2024. szeptember 26. 19:38
A lehetőséget a hülye közbeszerzés adta, nem a technika leváltása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!