Szürreális: megtámadtak és hátba rúgtak egy nagykövetet

2024. szeptember 09. 07:56

A diplomatát fényes nappal, a nyílt utcán érte támadás.

2024. szeptember 09. 07:56
null

Nyitókép: Tim E White / Image Source / Connect Images via AFP

Egy szerb diplomatát ért támadás vasárnap délután Madrid belvárosában, amikor anyanyelvén, szerbül beszélt telefonon. A hírt a Szerbiai Rádió és Televízió is megerősítette. Sajtórétesülések szerint a támadó azért bántalmazta Irena Saracot, mert szerbül szólalt meg a spanyol fővárosban. A szerb külügyminiszter, Marko Gyurics, teljes körű kivizsgálást követel az eset kapcsán – írta meg a Magyar Nemzet.

A diplomatát fényes nappal, a nyílt utcán érte támadás

A beszámolók szerint Sarac nagykövetet egy fiatal férfi közelítette meg, aki először azt kérdezte tőle, hogy „Szerbiából származik-e”, majd ezt követően hátba rúgta, és elmenekült. Az incidenst követően a diplomata közösségi oldalán is megerősítette, hogy jól van.

A Tanjug hírügynökség értesülései szerint a támadó albán származású lehetett. A támadást követően többen is megpróbálták elkapni az elkövetőt, de nem jártak sikerrel. A spanyol rendőrség már elindította a nyomozást az ügyben.

Marko Gyurics külügyminiszter élesen elítélte a támadást, és a következőket nyilatkozta:

A legerélyesebben elítélem Sarac nagykövet fizikai bántalmazását Madrid központjában. Azt kérjük az illetékes hatóságoktól, hogy teljes vizsgálatot folytassanak le, s állapítsák meg a felelősséget az ügyben, melyben országunk legmagasabb szintű diplomatáját bántalmazták.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orokkuruc-2
2024. szeptember 09. 12:05
és nem Présmanó.. :-(
petya-806
2024. szeptember 09. 08:58
Délvidéken (direkt nem írok V.ságot) jópár embert ért támadás, mert magyarul beszéltek. A fagyi néha visszanyal.
llnnhegyi
2024. szeptember 09. 08:46
Nálunk egy hajléktalant rúgtak hátba az utcán. SZ Egyenlőség T !
Upuaut
2024. szeptember 09. 08:11
Már azt reméltem, az itteni helytartóval történt meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!