Sokkoló riport: ilyen a kényszersorozás Ukrajnában (VIDEÓ)

2024. szeptember 27. 11:54

A munkahelyén kényszersorozták, majd egyenesen a frontra vitték annak az ukrán menekült lánynak az idős édesapját, aki exkluzív interjút adott a Tényeknek.

2024. szeptember 27. 11:54
null

Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat 

A TV2 riportja az ukrajnai hétköznapokat mutatta be, ahol egyre brutálisabbá válnak a kényszersorozások. A videóriportban látható, ahogy három katona az utcán elkap egy férfit, aki menekülni próbált, de nem sikerült. Az ukrán rendőr csak nézte az eseményt. Egy név nélkül nyilatkozó fiatal ukrán pár elmondta, hogy barátaikat és családtagjaikat is elvitték a frontra.

Az egyik ismerősöm munkából ment haza, amikor az ukrán katonák elállták az útját. Előbb belökték a buszba, semmit sem kérdeztek tőle. A papírjait sem ellenőrizték. Azonnal besorozták. Hetekkel később már a fronton volt” – mondta egy férfi.

A megszólaltatott pár közül először a nőnek sikerült elhagynia Ukrajnát, majd a férje is megmenekült. Azt mondták, 

Ukrajnában egyre tarthatatlanabb a helyzet, a férfiak szinte sehol nincsenek biztonságban a kényszersorozások miatt. 

A lány szerint édesapját a munkahelyéről vitték a frontra.

Az 57 éves édesapám a munkatársaival dolgozott, amikor a sorozóbrigádok bementek. Megfogták és egyenesen a frontra vitték őket. Legalább ötven embert. Két-három hét múlva a társaság fele halott volt” – nyilatkozta a nő.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takagi
2024. szeptember 27. 13:17
Büdös nácik.
vandor-58
2024. szeptember 27. 13:12
Akármit gondolhattok már 20 évvel ezelőtt is sokan úgy emlegették az ukránokat mint fasiszta nácik, evvel a videóval csak megerősítették ezen állítást.
sozlib_abschaum
2024. szeptember 27. 12:37
"kényszersorozás Ukrajnában", ez nem igaz, ilyet még a Schutz Staffel (SS) sem csinált, ja de, ezek a náci ukránok a szellemi örökösei!
atti64
2024. szeptember 27. 12:29
HÁBORUS BÜNÖS PATKÁNY VAGY ZELLER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!FALHOZ KELL ÁLLITANI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!