Sajtóhír: leállítják a fegyverszállítást

2024. szeptember 03. 09:58

A döntést azzal magyarázták, hogy a fegyverek a nemzetközi jog megsértésének kockázatát hordozzák magukban.

2024. szeptember 03. 09:58
null

Nyitókép: JALAA MAREY / AFP

Nagy-Britannia azonnali hatállyal felfüggeszti az érvényben lévő 350 fegyverszállítási engedély közül 30-at Izrael állammal, mivel a külügyminiszter, David Lammy szerint fennáll a veszély, hogy ezek használata sértheti a nemzetközi jogot – írja a Reuters. Aláhúzta: nem teljes embargóról van szó, csak azon fegyverek szállítását állítják le, amelyeket felhasználhatnak a Hamásszal folytatott konfliktusban az izraeliek.

Az izraeli külügyminiszter csalódást keltőnek nevezte a britek döntését, és hozzátette: „rendkívül negatív üzenetet” közvetít mind a Hamász, mind a többi iszlamista csoportnak Iránban.

 

 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyzoltan-2
2024. szeptember 03. 20:42
A becstelen angolok, már jó előre, leszállítottak mindent többszörösen, hogy részleges szankciót alkalmazhasson, kiszúrva a világ szemét! Izrael jól is reagált rá, hitelesítette az angolokat: "Az izraeli külügyminiszter csalódást keltőnek nevezte a britek döntését," Vakítanak..!
alexandrosz-2
2024. szeptember 03. 18:32
Helyes! Pusztuljon az apartheid, népirtó zsidó terrorállam!
szeekely
2024. szeptember 03. 13:55
Ideje volt! A briteknek kezd megjonni az eszuk. Borisz Johnson persze tombol...! Lol
EX_Terminator
2024. szeptember 03. 12:28
ÉS PÁLNE!!! TE RÜHES ELMEBETEG MARXISTA WOKE DEI KURVA??? SOHA DE SOHA A BÖDÖS ÉLETBEN NEM LESZ OLYAN HOGY KÖZÖS IDEOLÓGIA VELETEK! SE ÍGY, SE ÚGY SE SOHA SEHOGY SEMMI SZÍN ALATT ÚTON MÓDON ÉS ÁRON! TI VAGY ELTAKARODTOK VAGY MEG FOGTOK DÖGLENI.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!