Orbános kijelentést tett a német baloldal sztárja, a Politico gyorsan megírta: Putyin győzött

2024. szeptember 06. 06:31

Az Oroszországról szóló heves vita összezúzza a kelet-német államok általában inkább provinciális politikáját, amit Vlagyimir Putyin alighanem örömmel fogad – állapította meg a brüsszeli lap.

2024. szeptember 06. 06:31

Nyitókép: LORENZ HUTER / PHOTOTHEK MEDIA LAB / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

„A választások utáni vita az Egyesült Államok rakétáiról és az Ukrajnának nyújtott katonai segélyekről gáncsolja a koalícióépítést Németország keleti részén”írta meg a Politico annak apropóján, hogy Sahra Wagenknecht baloldali politikus pártja közölte: sokan attól félnek, hogy Németország belekeveredik az orosz-ukrán háborúba.

Ezt is ajánljuk a témában

Wagenknecht pártjának egyik követelése ugyanis, hogy Berlin állítsa le azt a júliusban bejelentett tervet, amely szerint az USA 2026-tól nagy hatótávolságú rakétákat telepítene Németországba a NATO területének védelmére. A Politico szerint ugyanis Putyin nem sokkal később „tükörintézkedésekkel” fenyegetőzött, azzal vádolva az Egyesült Államokat és szövetségeseit, hogy eszkalálják a feszültséget.

Sokan tartanak attól, hogy Németország belekeveredik ebbe a háborúba”

– fogalmazott Wagenknecht a német közszolgálati televízióban a regionális választások után, némileg a magyar állásponttal egybecsengően.

Emlékezetes: Orbán Viktor kijevi útja után a Weltwoche főszerkesztőjének nyilatkozva is rámutatott: szerinte a legtöbb esetben könnyű megjósolni, ha egy európai vezető Ukrajnába jön, azt általában az Ukrajna melletti kiállás követi. „A magyar álláspont más. Mi úgy gondoljuk, hogy ez nem a mi háborúnk” – jelentette ki a magyar miniszterelnök. Mint fogalmazott: „Magyarországnak nem érdeke a háború folytatása, hanem békét szeretne”. Erről részletesebben itt írtunk.

A német politikus szerint ugyanis „sokan látják az Egyesült Államok rakétaterveinek veszélyeit is”. Mint a Politico megyjegyzi: Wagenknecht  „pártjának tagjai, akik az Ukrajnának nyújtott katonai segélyek leállítását és a Putyinnal folytatott béketárgyalásokat is szorgalmazzák, azóta azt javasolták, hogy nem kötnek koalíciót egyetlen olyan párttal sem, amely támogatja az amerikai rakéták jelenlétét” Németországban.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. szeptember 06. 12:52
Bese Gergő....😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
csapláros
2024. szeptember 06. 10:23
Kovács Ubul 2024. szeptember 06. 06:41 ...""Za Putyina!" - az endékás komcsi orbános kijelentése."... Pedig te is tudhatnád a kádári mondást, hogy aki nincs ellenünk, az VELÜNK van, de nálad szemmel láthatólag BEESETT AZ ESŐ ! Amúgy ma már se NDK nincs és olyan, mint komcsi már nem létezik. A nő simán elhasalna egy marxista vizsgán.
masikhozzaszolo
2024. szeptember 06. 09:50
Nem látok rá lehetőséget, hogy Amerika ne oda telepítsen rakétát, ahova akar. 1. Szövetséges állama a német. És a lengyel. És a finn. És a svéd. De nem a szövetség miatt. hanem mert megteheti, és bármit megtehet az Unióval, ebben egyeztek meg Ursulával is. Talán a franciák mernének kekeckedni, de az is erős talán.
Lisa
2024. szeptember 06. 09:32
Nagy csalódást okozott a szavazóknak. A BSW nem szavaz az AfD-vel, nincs együttműködés. Már azt is pedzegetik, hogy megalakul egy Link-SPD-BSW koalíció. De, ha a CDU-val áll össze, az is érdekes lesz. Mert azok, meg küldenék a fegyvereket Ukrajnának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!