Nem vonzzák a migránsokat a migránsmentő hajók az EU határvédői szerint

2024. szeptember 05. 15:10

A Frontex új vezetője nem lát ilyen problémát a Földközi-tengeren.

2024. szeptember 05. 15:10
null

Nyitóképen: migránsok érkeznek Lampedusa szigetére (fotó: Zakaria ABDELKAFI / AFP)

 

Nem jelent „húzóerőt” a migránsok számára a migránsmentő hajók működése a Földközi-tengeren – jelentette ki az európai határvédelmi szervezet, a Frontex vezetője.

Hans Leijtens szerint ezek a hajók nem bátorítják a migránsokat az útra kelésre.

 Hangsúlyozta: a Frontex embereinek is az az első dolga, hogy életeket mentsenek földön és vízen. „Megismétlem: minden Frontex-ügynök esküt tett, hogy szolgáljon és védelmezzen. Ez az, amit teszünk, ez az első prioritás.”

A Frontex előző vezetője Fabrice Leggeri volt: az uniós határvédelem korábbi vezetője odáig jutott, hogy hivatalából leköszönve jobboldali, migrációkritikus politikusnak álljon, és most az Európai Patrióták pártcsaládjában ül az Európai Parlamentben, egy frakcióban a Fidesszel.
 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2024. szeptember 07. 14:28
Az EU az a hely, ahol hazugság minden, az elsőtől az utolsó szóig. Aki érvényesülni akar átveszi a hazug mantrát, mint ez a Frontexes okoshans. A Frontex egy olyan tűzoltóság, ahol benzinnel oltják a tüzet.
csakegyittlako
2024. szeptember 06. 11:51
Én símán tűzparancsot adnék, ha nem fordulnak vissza. Azért mert egy pár ezer hülye azt gondolja, hogy mindenki ember, addig az rendben is van. Csak hogy ezek az új hazát kereső migránsok évek óta már azt bizonyítják, hogy nem valók ide az európai kulturába. Ezt nekik is látni kell, hogy európa fuldoklik a bevándorlók okozta zavartól, és ez egyre csak rosszabb lesz. Van egy közmondás ami nagyon igaz ide: Nem halat kell adni az éhesnek, (segély, lakás, szociális juttatások egyebek) hanem meg kell tanítani horgászni. Mert sosem áll meg a saját lábán, ha mindig segítenek rajta. Ez ilyen egyszerű.
Muki46
2024. szeptember 05. 20:20
Ha nem vonzzák őket, akár be is lehetne tiltani őket, és üzemeltetőiket lesittelni. Igaz, te nyilatkozó frontex baromállat?
eljolesz
2024. szeptember 05. 18:40
Mindenki nyugodjon le, nyugdíjas korában ez a holland köcsög is meg fog világosodni. és levezeti, hogy semmi köze Európa felszámolásához.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!