Most érkezett: leomlott egy híd Drezdában, leállt a város távhőellátása is (VIDEÓ)

2024. szeptember 11. 10:24

A város egyik közlekedési ütőerének számító híd azon része omlott össze, amelyen a villamos-, a kerékpáros- és a gyalogosforgalom halad.

2024. szeptember 11. 10:24
null

Nyitókép: DPA / AFP

A kelet-németországi Drezdában leomlott az Elbán átívelő Carola-híd egy része szerdára virradóra – közölték a helyi hatóságok. Alig 18 perccel korábban egy villamos haladt el az átjárón az éjszaka folyamán. Nem sokkal hajnali három után a sínek a vízbe zuhantak. A tűzoltóság jelenleg is dolgozik. A csövek megsérülése miatt a város távhőszolgáltatása is megszakadt – írja a Tagesschau.de.

Az MTI jelentése szerintA a város egyik közlekedési ütőerének számító híd azon része omlott össze, amelyen a villamos-, a kerékpáros- és a gyalogosforgalom halad.

Az első információk szerint senki sem sérült meg.

A baleset oka egyelőre tisztázatlan. 

A tűzoltóság szerint fennáll az egész híd összeomlásának veszélye, 

azért azt lezárták, aminek nyomán közlekedési káosz várható Drezdában. A közlekedési vállalat közlése szerint nem tartózkodott villamos a hídon, amikor az beomlott. A Carola-hídon hétköznap két éjszakai villamosjárat is közlekedik óránként.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
auditorium
2024. szeptember 11. 14:30
A pontos okot úgy sem mondják meg, de ebben a térségben történt már egy és más az idén. Pl. a Harz hegységben a hatalmas erdőtűz. Most a hid leszakadás, ami történhet karbantartási hiányosság vagy túlterhelés miatt, ahogy pl. 2O18. augusztusában Genovában a Ponte Morandival történt. 1967-ben épitették, de nem volt rendszeres karbantartás és a viadukt egyik pillére megingott és magával rántotta az egészet a mélybe. 43 ember halt meg, mert hatalmas forgalom közepette történt. Azóta ujjá épült. Mi ebből a tanulság ? A rendszeres karbantartás és ellenőrzés. A hatalmas esőzés kimosta az alapot, a vasbeton fém része elrozsdásodott, a cement morzsolódott.
Kétes
2024. szeptember 11. 14:21
Bezzeg ha Magyar Péter ott járt volna és felmérte volna a repedéseket akkor a híd még most is ép lenne!
nyugalom
2024. szeptember 11. 12:53
Na, meg ez is! Most vannak csúcson. Ja, megsem.
Beszélgető
2024. szeptember 11. 11:58
Ezt is megértük. A '70-es évektől kezdve észlelték a hibát, 2019 óta tart a felújítás, Most már nem kell sietni vele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!