Miben mesterkedik Elon Musk Olaszországban?

2024. szeptember 25. 19:53

Egy gyönyörű barátság kezdődött Meloni és Musk között.

2024. szeptember 25. 19:53

Nyitókép: Antonio Masiello/Getty Images

 

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök hétfő este Elon Musktól vehette át a Globális Polgárság Díjat – írta az Euronews. A díjat az Atlanti Tanács ítélte oda, de a hírek szerint Meloni külön kérte, hogy Musktól vehesse át a díjat. Az Euronews szerint ez azt jelzi, hogy

a politikában egyre aktívabb üzletember és az olasz kormányfő között egyre szorosabb kapcsolat alakul ki. 

A portál szerint ebben az esetben Musk motivációi mögött a Stralink műholdas rendszert lehetséges olaszországi terjeszkedése áll. Egy hamarosan elfogadásra kerülő, új törvény értelmében ugyanis az államnak ki kell építeni egy olyan internetes tartalékhálózatot, amely akkor is működőképes, ha a Földön működő internethálózatok megbénulnak. A Starlink ennek a hálózatnak a kiépítéséért folyó versenyben akarja megelőzni európai vetélytársait. A Bloomberg szerint a beruházás mintegy 7 milliárd eurós üzletet jelentene a vállalatnak.

A gazdasági szempontokon túl az Euronews szerint Musk és a római kormány között a nemzetközi politikában is összhang van. Múlt héten Musk elismerően kommentálta Meloni illegális bevándorlás elleni videóüzenetét. Szeptember 14-én szintén az X-en pedig Matteo Salvini miniszterelnök-helyettest dicsérte. 

Mit jelenthet a kapcsolat az EU számára?

Az Euronews felidézte, hogy a számos brüsszeli politikus is betiltással fenyegette meg az X-et, amiért Musk nem hajlandó végrehajtani a digitális szolgáltatásokról szóló törvénnyel (DSA) bevezetett internetes „moderálásra” vonatkozó szabályokat. Az Euronews szerint ebben az ügyben Meloni segíthet Musknak enyhíteni a platformmal szembeni brüsszeli állásponton. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
irmag2
2024. szeptember 25. 20:46
Jellemző: fél pohárral!
Kecmec
2024. szeptember 25. 20:06
Egy,, kicsit " többe néztem Musk-ot, csalódás.... olasz politika és a stabilitás...... meg a következetesség, meg ez a szerencsétlen nő aki össze vissza laviroz.....eszetlenül!
Novicsok-5
2024. szeptember 25. 20:04
Meloni és Musk. Két ukránbuzeráns mocsok.
sexykitty-5000091
2024. szeptember 25. 20:01
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­­­é­k­­­e­­­l­­­d­ ­­a­ ­­­s­­­z­­­e­x­­­i­­­ ­p­­­u­­­n­c­­­i­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!