Megmondták Scholzéknak, mit kellene a migránsokkal kezdeni: azt, amit a magyarok

2024. szeptember 09. 16:43

Szigorítást követel a Német Városok és Községek Szövetsége és a rendőrszakszervezet.

2024. szeptember 09. 16:43
Olaf Scholz

Nyitókép: INA FASSBENDER / AFP

Ketyeg az óra a nyitott határok német bevándorláspolitikája felett: a német politika két befolyásos szereplője is határvédelmet és a menedékjogra nem jogosult migránsok határról történő visszafordítását szorgalmazta. Erről a német közmédia hírportálja, a tagesschau.de számolt be.

Németország önkormányzatainak érdekérvényesítő szerve, a Német Városok és Községek Szövetsége jelezte: szükségük volna a kitoloncolások felgyorsításához egy szövetségi szintű operatív törzsre,

hogy a Németországban maradni nem jogosult migránsokat haza lehessen paterolni. André Berghegger, a szövetség ügyvezetője a Rheinische Postnak arról nyilatkozott: eddig a kitoloncolások menedzselése a tartományok terhe volt, amelyhez igénybe vették a szövetségi rendőrség segítségét, viszont a szövetségi kormány bekapcsolódása gyorsítaná a folyamatot.

Berghegger üdvözölte a kormány nemrég bejelentett szigorításait, amelyek szerinte segíthetnek „a bevándorlást rendezni, irányítani, korlátozni, és javítani Németország biztonságát”. Ugyanakkor felszólítást is megfogamazott: szerinte

„értelmes volna a német határokat egészen addig őrizni, amíg az európai menedékjogi reform hatályba nem lép”.

Azaz: akárcsak Magyarország, Berghegger is a német határon fogná meg az illegális bevándorlókat. 

Hasonlóan nyilatkozott a Rheinische Postnak a német rendőrség szakszervezete is: ők arról panaszkodnak, hogy eddig az illegális migrációval szembeni küzdelemben jogi akadálypályán mozogtak, és még őket vonhatták felelősségre, ha túl szigorúan jártak el. „Ha lehetne úgy szabályozni, hogy azon kollégáink, akik az intézkedéseket aztán végrehajtják, utólag ne szembesüljenek jogi problémákkal, akkor igencsak támogatható intézkedés lenne” a migránsok visszafordítása a határon – így Andreas Roßkopf szakszervezeti elnök.

Ezzel a szakszervezet és az önkormányzati szövetség beállt

Friedrich Merz CDU-elnök követelése mögé, aki a kormánnyal való további tárgyalásait migrációügyben ahhoz köti, hogy a kormány hajlandó-e a határon visszafordítani az elutasított migránsokat

ahelyett, hogy eljárásuk lezárulta előtt beengedné őket az országba. Ez 2015 óta konzekvensen a magyar bevándorláspolitika.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
budzsak
2024. szeptember 11. 16:42
Annalena "Nem érdekelnek a választók" Bearbock majd helyretesz benneteket.
bagira004
2024. szeptember 10. 10:53
Eus értékekből elegük lett , mind ehhez Merkel mit szól ő döntése alapján jönnek . Európára a bajt ráhúzta azután lelépett gazdijának eleget tett , még Izraelbe is elszaladt jutalom falatkáért bejelentkezett .
Zolt
2024. szeptember 10. 06:05
Nem tudnak senkikt visszatoloncolni,megalkották rá a mestertervet. Csak a segélyek csökkentése,megreformálása,pénz ,ha brüsszebe mennek...ott alkották meg a jogszabály viseljék a felelőtlenségük terhét.Olyan szállás kell nekik ahol nem szeretnének lakni ..Az eus jog nem engedi a kitoloncolást.Azaz már be se szabadott volna fogadni,határnál megfordítani..
vandor-58
2024. szeptember 09. 23:45
Micsoda parasztvakítás most még kitoloncolnak néhányat hogy később még többet engedjenek be zseniális.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!