Megérkezett az űrhajó, amely majd lehozza a két űrben ragadt asztronautát

2024. szeptember 30. 16:42

Vasárnap megérkezett a Nemzetközi Űrállomásra a SpaceX Crew Dragon űrkapszulája, amely a tervek szerint jövőre visszahozza a Földre az ott ragadt két amerikai űrhajóst.

2024. szeptember 30. 16:42
Crew 9 Launch

A Crew Dragon fellövése/ Manuel Mazzanti / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

A Dragon űrkapszula, amelyben két üres ülés van Butch Wilmore és Suni Williams számára, magyar idő szerint vasárnap este dokkolt a Nemzetközi Űrállomásra – írja a BBC News. 

A páros a Boeing új Starliner kapszulájával érkezett az űrállomásra egy nyolcnapos júniusi küldetésre, de a repülés során felfedezett hiba miatt kénytelenek voltak ottmaradni. Várhatóan februárban térnek vissza a Földre.

Az űrhajó szombaton szállt fel a floridai Cape Canaveralról Nick Hague Nasa-asztronautával és Alekszandr Gorbunov orosz űrhajóssal a fedélzetén. Hague, aki korábban már járt a Nemzetközi Űrállomáson, ő és Gorbunov előbb csatlakozik az űrállomás legénységéhez, majd Wilmore-t és Williamst visszaviszik a Földre.

A startot csütörtökre tervezték, de a Helene-hurrikán miatt elhalasztották, amely az elmúlt napokban hatalmas pusztítást végzett az Egyesült Államok délkeleti részén. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
julius68-2
2024. szeptember 30. 19:25
Boeinget is néhány éve szépen utolérte a woke-vírus. A fehér heterogszexuális férfiakat háttérbe szorították, plane ha kiderült róluk, hogy keresztények, bár a zsidó férfiak sem jártak jobban. Jöttek a színesek, LMBTQWZZS és támogatták a sokféleséget és inkluzivitást a munkahelyen, ez volt a fontos, azt ez lett az eredménye. Elon Musk viszont az eredményességet tartotta a szem előtt, nem az ideológiát, mert nem hülyült meg és nála is meglett az eredménye.
sexykitty-5000099
2024. szeptember 30. 18:23
🍓 ️ ­É­­­r­t­­é­­­k­e­l­­­d­­ ­­­a­­­ ­s­z­­e­­x­­i­ ­p­­­u­­n­­­c­­i­­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
pipanszky
2024. szeptember 30. 17:36
A gyorshajtó bmw utasai elszaladtak... C?
kiss.istvan770
2024. szeptember 30. 17:17
A Boeing néhány éve hibát hibára halmoz és olyan költségesen dolgozik, mint a NASA. Mindkét cégnél le kellene cserélni az elkényelmesedet, túlfizetett vezetőket. Csökkenteni kellene a költségeket és javítani a minőséget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!