Rendkívüli!

Minden külföldi útját lemondta Orbán Viktor

Lemondott a NATO kulcsembere, inkább román elnök akar lenni

2024. szeptember 05. 07:25

Német lesz az új főtitkár-helyettes.

2024. szeptember 05. 07:25
null

Nyitókép: Michal Cizek / AFP

Mircea Geoană bejelentette, szeptember 10-i hatállyal távozik a NATO főtitkárhelyettesi pozíciójából, a politikus szavai szerint a pozíció élete legnagyobb megtiszteltetése volt, hálás, hogy részt vehetett a NATO vezetésében. Geoană kijelentette, Jens Stoltenberg főtitkárral az elmúlt öt évben több nehéz időszakon is keresztülmentek, azonban több, számára fontos nagy eredményt is elértek. 

Mircea közel öt évet dolgozott a NATO-ban. A technológiára és az új biztonsági kihívásokra összpontosítva döntő szerepet játszott a szövetségben az innováció előmozdításában”

– búcsúzott kollégájától Stoltenberg, aki megköszönte Geoană munkáját, és sok sikert kívánt neki.

Geoană várhatóan visszatér a román belpolitikába, a terep nem ismeretlen számára, hiszen 2005 és 2010 között a Szociáldemokrata Párt elnöke volt, 2009-ben a párt elnökjelöltjeként pedig csak minimális különbséggel kapott ki Traian Băsescutól. Úgy tudni, a NATO leköszönő főtitkárhelyettese újra megpróbálja megszerezni a román elnöki pozíciót, a hivatalos bejelentésre azonban egyelőre várni kell még. 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Phm045
2024. szeptember 05. 08:20
A fene megette, ha ez kulcsember volt. Avagy változások jönnek, mert a románok megkezdték az átállási manővereket. Igaz Ruttéval sem leszünk előbbre.........................................
verkez
2024. szeptember 05. 08:14
Majd később, ha kisebb lesz zivatarveszély, visszakéredzkedik. A románoknak van egy csodálatos érzékük. Pontosan tudják, hogy mikor kell meghúzni magukat, mikor kell ígérgetni, mikor kell átállni. Hetedik érzék...
zrx8
2024. szeptember 05. 08:04
mindenhez IS ért, na
bagoly-29
2024. szeptember 05. 07:51
Szekus tábornok apával!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!