Jó lenne India irányába is igy nyitni

2024. szeptember 10. 06:00

Majd 3 milliárd ember emelkedik ki a szegénységből, hatalmas piacok, Kína pedig nagy befektető.

2024. szeptember 10. 06:00
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

Nyitókép: Facebook

„Nem szimpátia kérdése ugyanis, hogy Kína ppp-ben a világ első, nominálisan második gazdasága. Jó lenne India irányába is igy nyitni, világgazdaság fő súlya ugyanis erre a két országra helyeződik át. Majd 3 milliárd ember emelkedik ki a szegénységből, hatalmas piacok, Kína pedig nagy befektető.”

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stego
2024. szeptember 11. 07:24
Indiával évek óta jó a kapcsolatunk a gazdaság néhány szegmensében, csak nincs marketingje. Miután a vietnámiak nem írták alá a visszafogadási egyezményt, a két hét múlva esedékes ENSZ közgyűlés után India és Magyarország kapcsolata szorosabba fűződik. Ebben van némi kényszer is, de több lesz a hozadéka, mint amennyi problémát okoz majd.
polárüveg
2024. szeptember 10. 19:19
I/a. Magyarország és India között több a kapcsolat, mint hinnénk. Zajti Ferenc kutatott Indiában, és a fehér hunok leszármazottainak soha el nem foglalt uralkodói székhelyére is bejutott, velük baráti kapcsolatba került. Olyan írásokat látott, melyeket senki más európai. Rádzsisztán uralkodói a mai napig India legnagyobb pénzügyi befektetői. Földrajzi, családnév, építészeti, történelmi lovasfegyverzet összehasonlításokat végzett, tömeges hasonlóság kikutatásával. De a dél-indiai tamilok nyelvében is tömeges szóegyezés található a magyarral. Magyarországon Buddha ereklyék találhatók, melyek Attila sírjának feltárásakor válnak közismertté. A két ország között olyan szellemi kapcsolatok is léteznek, amelyek nincsenek a napilapokban megírva.
polárüveg
2024. szeptember 10. 19:19
I/b. India sokban eltér attól, amit mi ismerünk róla, mert kevés vonását ismerjük. Összességében az indiaiak nagyon család- és istenszeretők, lokálpatrióták. Sok nép, sok nyelv, sok vallás - az angol nyelv közvetítő. A vallási fanatikusokat kivéve nagyon toleránsak, ezt a turistautakról ki-kitérő saját maga láthatja.
polárüveg
2024. szeptember 10. 19:17
II. A 7 ezer éves védikus hagyományaikat nem dobták el, és a gyermektelenséget, betegséget, egyéb életproblémákat először a vallásos hagyományaik alapján orvosolják, megdöbbentő hatékonysággal. A hétköznapi életben a hindu, muzulmán, keresztény az azonos munkahelyen jól megférnek egymással. Jézus, Máriát valamennyi vallásban ismerik, tisztelik náluk. Az indiai keresztény a beteljesült imája után nem szégyell kilométerhosszan térdenállva végigmenni a fogadalmi úton. A családok ma már a 2-3 gyermek vállalására álltak át. Az indiai nők akár európai, akár hagyományos ruházatot viselnek, szemérmesek, a fényképezéshez engedélyüket kell kérni. Viszont szeretik a közös képeket, és kérdezgetni, honnan jöttünk, ilyen ott az élet. A belföldi turizmus szinte teljes egészében a templomaik, szenthelyeik látogatásából áll. A legmodernebb technológia mellett a járdán a táskából elővett kovácsműhellyel is találkozhatunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!