Iszonyú állapotok uralkodnak Romániában: terhes 14 éves lányra támadt egy medve Brassó megyében

2024. szeptember 22. 21:58

A kiskorú lányt a jobb veséje környékén szerzett sérüléssel szállították a brassói szülészetre.

2024. szeptember 22. 21:58
A bear waits for drivers to provide food, on September 29, 2023, on a road in Covasna, Romania. It was the unexpected sight that made cars stop on a winding forest road in central Romania -- a brown bear asleep, its head on its paws. In Romania, whose Carpathian Mountains are home to the largest brown bear population in Europe outside Russia, bears are increasingly venturing out of the forests.

A nyitókép illusztráció. Fotó: Andrei Pungovschi / AFP

Medve támadt két emberre, egy 14 éves állapotos lányra és egy 68 éves férfire vasárnap este Brassó megyében, mindkét áldozatot több sérüléssel szállították kórházba – írta a Brassó megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) tájékoztatása alapján a News.ro.

A katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint az incidens vasárnap este történt Krizba (Crizbav) településen, a helyszínre egy rohammentő és két mentőautó, valamint a csendőrség is kiszállt. Az egyik áldozat egy 14 éves lány, aki hat hónapos terhes, őt több, a jobb veséje környékén szerzett sérüléssel szállították a brassói szülészetre. A másik áldozat egy 68 éves férfi, akit a fején sebesített meg súlyosan a nagyvad, őt a brassói megyei kórházba szállítják, ott látják el sebeit – írta az ISU közlése alapján a hírportál.

A hatóságok szerint mindkét áldozat eszméleténél volt, amikor a mentősök ellátták őket.

A hatóságok telefonos RO-Alert riasztást adtak ki a településen lakóknak, figyelmeztetve őket a veszélyre. Az ISU a medvetámadás körülményeiről egyelőre nem adott tájékoztatást.

Romániában az elmúlt hónapokban több hasonló medvetámadás is volt, szeptember elején Máramaros megyében, egy héttel korábban Beszterce-Naszód megyében támadt emberre medve. Az észak-erdélyi megyében nem sokkal előtte is volt egy hasonló eset, a Hargita megyei Csatószegen pedig augusztusban két alkalommal is emberre támadt egy nagyvad, melyet végül sikerült kilőni.

Július elején egy 19 éves lány életét vesztette, miután a Bucsecs-hegységben, egy közkedvelt túraösvényen rátámadt egy medve.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bell & Sebastian
2024. szeptember 22. 22:46
Úgy vélte, a dédpapinak köze lehet a nőivarú egyed állapotához. Ilyen esetben túsztárgyalót kell hívni a tényállás ismertetése céljából, kizárólag a medve érdekében. Marcangolás előtt ismertetni kell a gyerekvédelmi tv. idevonatkozó passzusát, 14 év felett bármi lehetséges. Alatta is, csak ki ne derüljön.
nemugatolmerkapol
2024. szeptember 22. 22:35
Minden kétséget kizáróan ez a régi oláh archaikus korok szörnye: A PUTYINISTA ABORTUSZMEDVE! (coming soon - hamarosan a Netflixen)
Akitlosz
2024. szeptember 22. 22:21
Az semmi, nekem általános iskola második osztályából ment el egy osztálytársam szülni és medve sem kellett ehhez. Többet iskolában nem láttuk. Szóval Románia a 14 évesével piskóta. A romániai medvék rendesek. www.youtube.com/watch?v=SBULNsWmi6E Ő például igazi magyar medve Erdélyben. www.youtube.com/watch?v=tuU-srM6eQM
rockercicc
2024. szeptember 22. 22:15
Hogy a kurva anyjába terhes 14 évesen??? Cigány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!