Hoppá! Az amerikai fiatalok kiábrándultak a liberálisokból, egyre többen konzervatívok

2024. szeptember 29. 16:02

A 18-24 éves férfiak 26 százaléka mondja, hogy konzervatívnak vallja magát.

2024. szeptember 29. 16:02
null

Nyitókép: Peter Muller / Connect Images / Connect Images via AFP

Az Axios vasárnap publikálta a Harvard Youth Poll felmérését, amelyből kiderült, hogy a legfiatalabb szavazóképes állampolgárok körében egyre többen vallják magukat jobboldalinak, konzervatívnak. Megjegyezték, ez azért is fontos másfél hónappal a választások előtt, mert mindkét nem esetében kimutatták a tendenciát. Valamennyivel azért több fiatal férfi vallja magát konzervatívnak, mint nő. 

A lap szerint ritka, hogy egy ilyen fiatal amerikai korcsoport konzervatívabb legyen, mint az előző generáció.

A jelentésből kiderült, hogy a 18-24 éves férfiak 26 százaléka mondja, hogy konzervatívnak vallja magát, ami öt ponttal magasabb, mint a 25-29 éves férfiaknál. A fiatalabb korcsoportnál a nők esetében három ponttal állnak az élen a konzervatívok. 

John Della Volpe, a Harvard Kennedy School Institute of Politics igazgatója az Axiosnak elmondta, ezt a korcsoportot érintette leginkább a koronavírus-járvány és úgy érzik, hogy a politikai elit figyelmen kívül hagyta őket. Ezek a fiatalok 10 évesek voltak, mikor Donald Trumpot megválasztották, így számukra az az állapot tűnik normálisnak, abba vágynak vissza Della Volpe szerint. 

Trump a szemükben inkább antihős, mint gonosztevő. Ez nem a politikáról, inkább a személyiségről szól”

– mondta Della Volpe. 

 

 

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tikkadt-szocske
2024. szeptember 29. 17:35
Kár, hogy nem én vagyok a Mandiner tulajdonosa vagy főszerkesztője. A hoppá, elárulta,beájult kollégát rögtön kirúgnám.
Typhoon
2024. szeptember 29. 17:21
26%? Az ilyen cikkek történelmi adatok nélkül nem értelmezhetők. A 2020-as választáson a 18-29 évesek 36%-a szavazott Trumpra (a 18-24 éveseket nem mérték). 2020-ban, attól függően, hogy melyik statisztikát nézzük, ebben a korosztályban 20-27% vallotta magát konzervatívnak. Tehát van elmozdulás, de ez még messze van a többségtől. Akár nézhetnénk az érem másik oldalát is: a korosztály 74%-a liberális. Kinek melyik szám segíti a narratíváját.
billysparks
2024. szeptember 29. 17:15
Ma az a lázadás, ha nem vagy liberális.
stormy
2024. szeptember 29. 17:14
"A 18-24 éves férfiak 26 százaléka mondja, hogy konzervatívnak vallja magát." a picsák meg nem és négerfaszon pörögnek. már neve is van az elhagyott majomporontyos nőknek: landshark. a fehér faj megsemmisítése zajlik gőzerővel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!