Hamarosan bejelenthetik: brutális leépítésbe kezd a Volkswagen

2024. szeptember 16. 17:33

Már idén meghoznák a gyárbezárásokról szóló döntést Németországban.

2024. szeptember 16. 17:33
null

Nyitókép: Bloomberg.com

Ahogy arról szeptember 3-án beszámoltunk, Oliver Blume, a Volkswagen-csoport vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy az európai autóipar nagyon súlyos helyzetben van. Az 1937-ben alapított Volkswagen történetében még sosem fordult elő, hogy be kellett volna zárniuk egy hazai üzemüket, ám a jelenlegi gazdasági helyzetben nem kizárt, hogy erre kényszerülnek, sőt, a Jefferies befektetési bank elemzői szerint a német autógyártó cég már idén meghozná a gyárbezárásokról a döntést. 

Ez akár 15 ezer munkahely megszűnéséhez is vezethet”

– adta hírül a Bloomberg

A vállalat elkerülhetetlen átalakítás előtt áll, amit a felügyelőbizottság jóváhagyása nélkül is végrehajthat: a cél eléréséhez egy 4 milliárd eurós tartalékot hozhatnak létre az idei negyedik negyedévben. Ez az összeg tartalmazza az elbocsátott dolgozók kétéves fizetését, valamint az „egyéb bezárási költségeket” is. A Volkswagen a múlt héten már felmondta hat németországi üzemének régóta fennálló munkahely-biztosítási programját, összecsapva a nagy hatalmú szakszervezetekkel, amelyek heves ellenállást ígértek mindenfajta megszorítással szemben.

A Volkswagen, amely egyre nagyobb nehézségekkel küzd a magas költségek és a Tesla, valamint a kínai autógyártók által támasztott verseny miatt, az újonnan megjelent információkra hivatalos úton eddig nem reagált. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hannah184-2
2024. szeptember 17. 08:38
Ha nagy leépírések várhatóak Némeroeszágban,akoe mi a feancnak hoznak be 250 000 nigériai idétem " képzett és félig képzett " :)))) munkavállalót a németek. Sir Izé most kötörre meg a dealt Nigéeiàval. Egyébként Nigéeiában van wgy 250 000 ws menwkülr tábor.....rossz az aki rosszra gondol. De a lényeg az hogy a határokat látványosan lezárták most
Szuperszig
2024. szeptember 17. 07:36
Nehéz is ipart építeni energiaszűkében úgy, hogy ami van, az is kutya drága...
MaBaker
2024. szeptember 17. 00:39
"A Volkswagen, amely egyre nagyobb nehézségekkel küzd a magas költségek és a Tesla, valamint a kínai autógyártók által támasztott verseny miatt" Nem kell hazudozni! Inkább az európai bizottság kártékony munkája miatt.
Camael
2024. szeptember 16. 23:01
"A Volkswagen, amely egyre nagyobb nehézségekkel küzd a magas költségek és a Tesla, valamint a kínai autógyártók által támasztott verseny miatt" állandóan Kína kerül elő az autógyártók gondjaiva kapcsolatban, tegyük már egy kicsit tisztába, a gond nem a kínai autók 5% körüli részesedése a nyugati piacokon, hanem az hogy a kínai piacon nyugati autógyártók részesedése 35% körülire csökkent
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!