Kitartóan faggatták Gulyást az osztrák tévében, de nem találtak fogást a kormányon (Videó)

2024. szeptember 10. 12:08

A háború és a migráció kérdésében sem tudták zavarba hozni a minisztert.

2024. szeptember 10. 12:08
Gulyás Gergely

Fotó: Földházi Árpád / Mandiner

 

Osztrák tévének adott interjút Gulyás Gergely: a miniszter az OE24.TV-nek nyilatkozott. Karl Wendl műsorában Gulyás Gergelyt arról kérdezték, mi lett a végeredménye Orbán Viktor ukrajnai béke ügyében tett, világ körüli látogatásainak.

„Őszinte beszédre van szükség Brüsszellel”

Gulyás elmondta: 

Európában nagy viták vannak az ukrajnai háborúról, és ennek kapcsán a magyar kormánynak különvéleménye van.

A miniszter hangsúlyozta: a háborúban tűzszünetre van szükség, a béke elérése érdekében. Orbán Viktor útja diplomáciai próbálkozás volt, amik nélkül Gulyás szerint nem lehet elérni a tűzszünetet. Magyarország méreténél fogva nem tudja ezt egyedül elérni, de ha senki nem próbálja meg, nem is lesz előrelépés az ügyben.

A Budapest és Brüsszel közötti vitákról Gulyás Gergely azt mondta: őszinte beszédre van szükség Brüsszellel. A soros EU-elnökség kapcsán korrekt együttműködésre törekednek minden partnerrel, Orbán Viktor az egyedüli kormányfő, aki már korábban is EU tanácsi elnök volt. Gulyás ugyanakkor hangsúlyozta, hogy van egy szuverén magyar külpolitika, ami sokaknak nem tetszik Brüsszelben, de ezzel együtt tudunk élni.

„A schengeni külső határokat meg kell védeni”

A miniszter a migrációs vitákról azt mondta: az európai intézmények különböző döntéseikkel és ítéleteikkel arra kényszerítik a magyar hatóságokat, hogy beengedjék az illegális migránsokat. A magyar hatóságok viszont ebben az esetben Brüsszelbe szállítják őket. Gulyás hangsúlyozta: 

a migrációs hullámot csak úgy lehet megállítani, ha erős határvédelmet alkalmaznak.

Gulyás kiemelte azt is: sok ezer ukrajnai menekült kapott menedékjogot Magyarországon, itt élhetnek, dolgozhatnak.

A miniszter szerint a migráció ügyében a nagy kérdés: mi az európai szándék? A magyar kormány szerint a schengeni külső határokat meg kell védeni. Ha ez nem történik meg, évente milliók fognak jönni Európába. Emlékeztetett: a szerbekkel való együttműködés nyomán az elmúlt időszakban töredékére csökkent a magyar-szerb határon való illegális belépési próbálkozások száma.

„Létrejött a harmadik legnagyobb pártcsalád”

Az új európai jobboldali pártcsaládról Gulyás Gergely azt mondta: létrejött a harmadik legnagyobb pártcsalád, és ez fontos tény. Az Európai Néppárt ugyanakkor számos kérdésben már a baloldali pártokkal van egy platformon, 

ezért is szükség van egy konzervatív, hazafias csoportra.

A csoport befolyása kapcsán Gulyás megjegyezte: sok tagpártjuk nincs hatalmon Európában, ez meghatározza az európai szinten való befolyásukat. De mégis a harmadik legnagyobb pártcsaládról van szó, és ha jól dolgoznak, még több szimpátiát tudnak kelteni Európában.

Gulyás Gergely német nyelvű nyilatkozatát itt tekintheti meg:


 

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ehetős Odó
2024. szeptember 10. 17:17 Szerkesztve
Jól beszél Gulyás, bonyolultabb gondolatokat is remekül, folyamatosan ki tud fejezni élőbeszédben, dicséretes, hogy alig-alig ejt nyelvtani hibát. (Ami egy élő interjúban amúgy is bocsánatos bűn, mert fogalmazás közben az ember átgondolhatja az alanyt vagy a tárgyat és ha nem akar komplett tagmondatokat korrigálni, akkor bentmaradhatnak apróbb hibák, például a nemek használata kapcsán). Ami zavarta kissé a fülemet, az némi magyaros kiejtés: a német nem mond olyat, hogy "Európa", hanem szigorúan "Ajrópa". Ezeknél még "Zeus" főisten is "Cajsz"... (vidéke válogatja, van, ahol Ojrópa és Cojsz...)
elfújta az ellenszél
2024. szeptember 10. 16:33
Gulyás németül is hozza a formáját, nagyon jól tudja használni a nyelvet. Jobban beszél németül, mint akárhány olyan migrincs, aki évek óta él segélyen Ausztriában vagy Németországban.
vikiva
2024. szeptember 10. 16:28
És most eszembe jutott a tökkelütött főpolgármester úr Karácsony Gergely , ugye magas és vékony !
Gullwing
2024. szeptember 10. 15:59
A hozzászólást a tetves osztrákok a videó alatt kikapcsolták. Pedig megkérdeztem volna, magyarul nem megy, hitlerférgek????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!