Ezt is megértük: az észt külügyminiszter szerint Orbán Viktor Oroszország csapatában játszik

2024. szeptember 04. 06:53

Margus Tsahkna csatlakozott azok sorához, akik elvennék hazánk szavazati jogát.

2024. szeptember 04. 06:53
null

Nyitókép: Képernyőmentés

Margus Tsahkna, Észtország külügyminisztere azt mondta az EER észt hírügynökségnek, hogy 

Orbán Viktor „a másik csapatban játszik”, és az Európai Unió többsége helyett az orosz érdekeknek megfelelő döntéseket hoz Ukrajnával kapcsolatban.

Fenyegetőleg hozzátette: ezzel az EU nem tud mit kezdeni, ugyanis jelenleg Magyarország tölti be az unió soros elnökségét. (Na de majd utána! – a szerk.) Büszkén tette hozzá:  

„már elindult az Európai Unió működéséről szóló szerződés hetedik cikkelye, 

mely során egy tagállam szavazati jogát elvehetik. Nem vagyok optimista ez ügyben, hisz mind a 26 másik tagállam egyetértésére szükség van. Viszont legalább arra törekszenek, hogy egy olyan helyzet alakuljon ki, melynek során a 21 kezdeményező nemzet előre tud lépni”.

Orbán Viktor szerinte rengeteg fontos döntésnek szabott gátat: megakadályozta másfél milliárd euró kiutalását Ukrajnának az Európai Békekeretből, amelyet a lefoglalt orosz vagyonból akartak a háború sújtotta országnak adni, hozza a példát.

Szerinte „Ukrajnának nem volt választása a kurszki ellentámadással, muszáj volt meghoznia a rizikós, de végül sikeres (!!!) lépést”.  Mint kiderült,

az észt vezető alig várja, hogy feloldják a korlátozásokat, amelyek Ukrajnával kapcsolatosak, ugyanis „egy kezüket hátrakötve nem tudnak harcolni”.

Szerinte mindegy, ki nyeri az amerikai választást, Ukrajna továbbra is az Egyesült Államok egyik prioritása marad, ugyanis Oroszország erejének növekedését gátolja.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Klebermann
2024. szeptember 07. 13:09
Esküszöm, ti bolondok vagytok. :) Agybajosok. :)) Naná, hogy ruszkipárti Orbán, és ti tapsikoltok neki, hazaárulók. És erre húztok egy ilyent. :D Komolyaaaan....
5m007h 0p3ra70r
2024. szeptember 04. 17:18
»3baljoska61 2024. szeptember 04. 09:06 "Sötét korszakban élünk ma Magyarországon, nevezzük csak a nevén, hiszen napról napra újabb és újabb bizonyítékok kerülnek felszínre. A maffiapolitika korában él ma Magyarország, ez az igazság. Ez a tény azt mutatja, hogy még nem sikerült véglegesen visszakapaszkodnunk a nyugati demokráciák világába. A huzavona még tart, a múlt erői újra és újra igyekeznek visszahúzni bennünket. « Mint Hitler ‘36-ban.
OneiroNauta
2024. szeptember 04. 16:26
De kit érdekel az Észt külügyminiszter?
othetvenhat
2024. szeptember 04. 14:32
LAJOSS ( az az lalibohóc ) ma elnyerte a legostobább bérkommentelő címet :D :D :D Gratulalok LAJOSS #butaberkommentelo #fostosmagyarpeter #ostobalibsibolsinaci
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!