Ez is bekövetkezett: már a németeknél is kezd betelni a pohár

2024. szeptember 13. 11:51

Egyre többen gondolkodnak a kitoloncolás lehetőségén.

2024. szeptember 13. 11:51
migránsok, britek

Nyitókép: MTI / AP / Europa Press / Europa Press

A németek többsége támogatja a szigorúbb határellenőrzést – derül ki a YouGov közvélemény-kutató intézet által a német sajtóügynökség megbízásából végzett reprezentatív felmérés eredményeiből.

A Magyar Nemzet által kiszúrt felmérés szeptember 6. és 10. között készült. A felmérés 2126 résztvevőjének 71 százaléka támogatta a határon történő közvetlen visszaküldést. Ezt már alkalmazzák például azon vízumköteles külföldiekre, akik határátlépéskor nem kérnek menedékjogot, valamint azok esetében, akiket kitiltottak az ország területéről.

Arra a kérdésre, hogy támogatják-e a határellenőrzést és szükség esetén a határzárat mint a migráció korlátozását célzó intézkedést, a válaszadók 45 százaléka választotta a „teljes mértékben támogatom” választ.

A megkérdezettek 82 százaléka támogatja, hogy több olyan személyt toloncoljanak ki, akiknek nincs joguk Németországban maradni.

A felmérés szerint a németek tizenegy százaléka ellenzi a fokozott kitoloncolást, míg a válaszadók hét százaléka tartózkodott.

Az életkor szerinti eltérés

A hatvanévesek és az annál idősebbek körében több mint 95 százalék támogatta a tartózkodási joggal nem rendelkező személyek kitoloncolását. A 18 és 39 év közöttiek körében 68 százalék volt azok aránya, akik ezen a véleményen voltak. A kérdésre adott válaszok között nem volt különbség a keleti és a nyugati tartományok között.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hangillat
2024. szeptember 13. 15:23
Das wirschaffendasheit ist kaput. Van-e visszaút az ultraliberalizmusból a liberalizmusba? A pohár nem félig teli vagy üres- levált az alja. Az idiótakraták képesek legalább félhülyévé válni Absurdistanland egészében? Az ínségkosár teli gender s egyéb kinccsel. Ámokhelybenfutók 30 éves maratonija?
Mich99
2024. szeptember 13. 15:05
Scholz majd hazudik egy jót, aztán minden lenyugszik...
allen9
2024. szeptember 13. 14:27
Mármint a niggerek gondolkodnak az őslakosok kitelepítésén.
zatoicsi
2024. szeptember 13. 13:12
kiutasítani valakit úgy hogy közben folyton a kibaszott jogai miatt rinyálunk illetve teret adunk a jogok miatt rinyálók hangjának, az nem igazán fog működni. Ezt csak határozottan, könyörtelenül lehet csinálni. A migrit az út előtt be kell nyugtatózni, hogy akaratgyenge legyen aztán mehet vissza Baszrába vagy ahova akar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!