Elképesztő nagylelkűség: a „frissen megválasztott” köztársasági elnök bejelentette, hogy idén októberben lesz a karácsony

2024. szeptember 03. 20:43

A hivatalos kommüniké szerint egészen pontosan október 1-jén tartják majd az ünnepet.

2024. szeptember 03. 20:43
The Dyker Heights Christmas Lights 2023

Nyitókép: Gordon Donovan / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Nicolás Maduro venezuelai elnök bejelentette, idén nem a szokásos időpontban tartják a karácsonyt, tudniillik úgy határozott, hogy előrébb hozza. Az új időpont október 1-je. Mint az ország vitatható körülmények között megválasztott politikusa, kijelentette, 

bár még csak szeptember van, máris olyan, mintha karácsony lenne. Idén tiszteletem és köszönetem jeléül elrendelem, hogy a karácsony legyen október 1-jén”

 – idézi Madurót a Guardian

A nem mindennapi elnöki döntés mögött az áll, hogy a venezuelai elnököt azzal gyanúsítják, hogy a nyár eleji választásokat elcsalta, és valójában ellenfele, Edmundo González győzött, Maduro pedig így akar a nép kedvében járni. A venezuelai hatóságok hétfőn elfogatóparancsot adtak ki González ellen.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
petya-806
2024. szeptember 07. 20:23
De előbb még jön a Télapó. (Vagy a Gestapo?)
5m007h 0p3ra70r
2024. szeptember 06. 04:26
>> a nyár eleji választásokat elcsalta, és valójában ellenfele, Edmundo González győzött, Maduro pedig így akar a nép kedvében járni. A venezuelai hatóságok hétfőn elfogatóparancsot adtak ki González ellen.<< Kicsit Wadiyara emlékeztet ez a Venezuela. Könnyen lehet, hogy az ünnepeket átnevezik Maduro-ra, és ezentúl októberben ünneplik majd december helyett a Madurot, aztán majd előrébb hozzák a Madurot és a Madurot is.
Mich99
2024. szeptember 04. 09:58
Mi ebben az újdonság?! Butapesten egész évben Karácsony van!
Mich99
2024. szeptember 04. 09:55
A Guardian hazugsággyár és FOS szerint...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!