Elképesztő: Brüsszel 9 millió eurót adott a németeknek a migránsok kitoloncolását akadályozó akcióra

2024. szeptember 04. 17:07

A „Handbook Germany” nevű projekt konkrét tanácsokat ad az elutasított menedékkérőknek, miként hosszabbíthatják meg az ott tartózkodásukat, akár jogi kiskapuk kihasználásával is.

2024. szeptember 04. 17:07

Nyitókép: Ozge Elif Kizil / AFP

 

A brüsszeli Brussels Signal hírportál értesülései szerint az Európai Bizottság közel 9 millió eurót biztosított egy online projektre, amely segíti a migránsokat a kitoloncolás elkerülésében Németországban. 

A Handbook Germany („Németország Kézikönyve”) nevű platform, amelyet a német belügyminisztérium és az Európai Bizottság finanszíroz, útmutatást nyújt az elutasított menedékkérőknek arra, hogyan akadályozhatják meg kitoloncolásukat.

A kézikönyv például felhívja a figyelmet arra, hogy a szülőket nem lehet kitoloncolni, ha kiskorú gyermekük „eltűnt”. Továbbá, ha újabb bizonyítékok merülnek fel „háborús traumára” vagy „üldöztetésre”, amelyeket korábban nem ismertek el, a kitoloncolást el lehet halasztani vagy akár törölni is lehet.

Az Európai Bizottság szóvivője megerősítette, a Neue deutsche Medienmacher (Új Német Médiumkészítők — NDM) szervezet kapta a támogatást a Zentrale digitale Anlaufstelle (Központi Digitális Kapcsolattartó Pont) elnevezésű projekthez.

Ezt is ajánljuk a témában

A „Handbook Germany: Together” (Németország Kézikönyve: Együtt – HBGT) néven is ismert projekt az Asylum, Migration and Integration Fund (AMIF) német programjának „Specifikus Célkitűzés 2” (Integráció és Jogi Migráció) keretében kapott pénzt. 

A Bizottság hozzájárulása 8 948 086,56 euró volt, a projekt időtartama pedig 2023. január 1-től 2025. december 31-ig tart.

A szóvivő hangsúlyozta, a Bizottság nem járult hozzá, és nem is támogatta a „Németország Kézikönyve” weboldal tartalmát.

Ezt is ajánljuk a témában

A „Németország Kézikönyve” olyan tanácsokat tartalmazott, amelyek segítik a migránsokat a törvények kijátszásában és tartózkodásuk meghosszabbításában, még akkor is, ha menedékkérelmüket elutasították. Az egyik módszer például az volt, hogy keresetet indítanak a Szövetségi Migrációs és Menekültügyi Hivatal (BAMF) ellen. 

Az olvasókat egy link irányította az „Abschiebungen stoppen. Bleiberecht für alle” (Állítsuk meg a kitoloncolásokat. Tartózkodási jogot mindenkinek) kezdeményezéshez, amely politikai okokból ellenzi a kitoloncolásokat, és a tartózkodási jogot és a szabad mozgást követeli mindenki számára.

 

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SABOTAGE
2024. szeptember 06. 05:45
Mocsok mandiner!!!! Hergeld csak a pedofideszes birkákat!!!!
Zolt
2024. szeptember 05. 12:14
Úgy néz meg van az eu belső ellenség. Kik szavazzák meg az ilyen pénzosztogatást? Németek stb? Elvileg hiába tartozkodik valaki jogszerűtlenül egy államba ,nem jár neki eus jog,neki a rávotakozó otthoni jog illeti meg. Kivéve ,ha megszünteti a jogsértő magatartást. De,ráadásul ezek nem is akarják,hogy jogtisztelő legyen,hisz azonnal jogsértésre buzditanak,minden szülőnek minima eggy eltünt gyermek lesz... Tényleg amit csinálna ezek az európai emberek szégyenbe hozása,hogy állítólag itt demokrácia van... Ez kérem szerintem a buzikk dekridikttatúrája lehet hisz azok nem tudnak reálisan gondolkozni. Jajj szegény emberek sajnáljuk,mely részben igaz is lehetne.Ha úgy viselkednének ,mintha európai szeretne lenni jogtisztelő,nem a lehetőségek miát a kibujást keresve..
robertdenyiro
2024. szeptember 04. 21:14
Szarrá kell perelni őket és a bírósági költségeket is behajtani.
tetx
2024. szeptember 04. 21:03
Nehéz elhinni hogy egy ekkora szervezet mint az EU csak ilyen fos vezetést bírt kitermelni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!