Éjjeli hadjárat: orosz támadás pusztította Lviv környékét pár kilométerre Lengyelországtól

2024. szeptember 06. 07:59

Az orosz csapatok támadó drónokat indítottak, amelyek délről érkezve éjfél után csaptak le a Lemberg (Lviv) térségére.

2024. szeptember 06. 07:59

Nyitókép: Anastasiia Smolienko / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Szeptember 6-a éjjelén tragikus tűzvész sújtotta Lviv térségét, amely a Sahíd típusú orosz drónok roncsainak lezuhanása következtében tört ki. A Malehiv falu közelében található raktárak álltak lángokban, míg a mentőszolgálatok azonnal a helyszínre érkeztek, hogy megkezdjék a mentési munkálatokat. Az Ukrajinszka Pravda szerint egyelőre nincs hír emberi áldozatokról, de a helyzet továbbra is feszült.

Az eseményeket megelőzően csütörtök este az orosz csapatok támadó drónokat indítottak, amelyek délről érkezve éjfél után csaptak le a Lemberg (Lviv) térségére. Az ukrán légvédelmi egységek azonnal beavatkoztak, és több drónt semlegesítettek, ám a támadás során Lviv városában robbanások hangja rengette meg az éjszakai csendet. Ezzel egyidejűleg a Szumi területre is újabb drónokat indítottak az oroszok a Belgorodi területről.

Az ukrán hatóságok nem késlekedtek a reagálással: Dmitro Lubinec, az ukrán kormány egyik magas rangú tisztviselője, a vizsgálatok megindítását követelte. Mint mondta, az ügy kivizsgálására már felkereste a főügyészt, és amennyiben szabálytalanságokat tárnak fel, határozott lépéseket fog tenni az érintett tisztviselők felelősségre vonása érdekében.

 

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SzkeptiKUSS
2024. szeptember 06. 09:43
Hát a tartalék depót ért találat biztos, hogy nem publikus, de nagyon fájdalmas tud lenni.
stormy
2024. szeptember 06. 09:41
lemberg bazdmeg.
nemecsekerno_007
2024. szeptember 06. 09:36
lendvaiildiko 2024. szeptember 06. 09:32 ,,De miért kell nekünk Lvivezni, amikor a napi magyar beszédben Lemberg…,, Miért, miért?!?!?!?! Azé mer a Zelenszkij is Vladimir lenne, oszt az átlaghülye libbsi összekeverné és egyből kiderülne az USA ócska trükkje.
nemecsekerno_007
2024. szeptember 06. 09:34
lqrooferi 2024. szeptember 06. 09:23 ,,Még pár hónap és Lemberg újra Lengyelország és Munkács újra Magyarország része lesz…,, Remélem a külügy észnél lesz. A románok nagyon ácsingóznak Moldovára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!