Egyre súlyosabb a helyzet, Amerikában fontos döntést hoztak

2024. szeptember 17. 14:06

Amerika-szerte egyre több állam éljenzi a marihuána legalizációját, Kaliforniában viszont már nagy problémákkal szembesültek.

2024. szeptember 17. 14:06

Nyitókép: AFP/Oliver Contreras

Amerika-szerte egyre több állam éljenzi a marihuána legalizációját, nem figyelve annak esetleges káros hatásaira – írja a Drogkutató Intézet.

A szervezet arra is felhívja a figyelmet, hogy

Kaliforniában viszont már elkezdődtek a problémák, ugyanis Gavin Newsom kormányzó sürgős szabálymódosítást javasolt az elmúlt napokban az olyan illegális kendertermékek gyártásának és értékesítésének megfékezésére, amelyek bódító kannabinoidokat, például THC-t tartalmaznak.

A szabályozás előírná, hogy a termékek nem tartalmazhatnak kimutatható mennyiségű THC-t – a kannabisz fő pszichoaktív komponensét – vagy más kannabinoidokat, a termékek csomagolása legfeljebb öt adagot tartalmazhat, és árusításukat 21 év felettiek számára korlátozhatják.

Az elmúlt években néhány gyártó megtalálta a módját, hogy olyan kendertermékeket készítsen, amelyek bódító hatásúak a fogyasztók számára, mégis értékesíteni lehessen őket anélkül, hogy megszegték volna a 2021-es követelményeket.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herden100
2024. szeptember 17. 16:20
IGYUNK VIZET. www.napfenyesgyogykozpont.hu/alkohol-alkoholizmus/ vm.tiktok.com/ZGeEDqJ1W/ vm.tiktok.com/ZGeEDXu9q/
Nasi12
2024. szeptember 17. 15:54
Ritka érdekes kép. Biden tünik tisztábbnak.
Kybon
2024. szeptember 17. 15:48
Hát az usában van még egy pár égető probléma... Mondjuk az a furcsa, hogy ezekről nulla hír szivárog ki, mindenki a Trumppal vegzálódik. Ez a thc egy kishülye dedós probléma.
vérgőz
2024. szeptember 17. 14:25
miért kell ezt a cikket is Zselével illusztrálnI? Nem lehetett volna egy kép, amin Bidé egy szakadt drogost ölelget? Ja... egy szakadt drogost ölelget :P
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!