Brillíroznak Amerikában: kimagyarázták Trump legnagyobb Orbán-dicséretét, nem is akárhogyan

2024. szeptember 12. 12:16

A The Washington Post publicistája addig-addig tekerte a szálakat, míg végül arra a megállapításra juthatott, hogy nem is pozitív jelző, amikor Donald Trump erős embernek nevezi Orbán Viktort.

2024. szeptember 12. 12:16
Orbán Viktor és Donald Trump

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Donald Trump tudja, hogy az erős ember kifejezés nem dicséret? – teszi fel a kérdést a The Washington Post, amelynek szerzője láthatóan nehezen viseli, hogy az amerikai elnökválasztás esélyese rendkívül jó véleménnyel van Orbán Viktorról, szerinte azért, mert a magyar miniszterelnök „azon kevesek közé” tartozik, akik készek kiállni Trump mellett.

Orbán valószínűleg Trumpban a nyugati világrendet megbontó tényezőt látja, míg Trump helyesli Orbán autokratikus tendenciáit. Az nem világos, hogy Trump felfogta-e, hogy erre vonatkozik, amikor Orbánt erős embernek nevezik

– állítja Philip Bump, aki úgy véli, ez egy pejoratív kifejezés.

A publicista idézi az Európai Parlament vádját is, amely szerint Magyarország már nem felel meg a teljes demokráciának.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2024. szeptember 13. 14:26
Orbán valószínűleg Trumpban a nyugati világrendet megbontó tényezőt látja, míg Trump helyesli Orbán autokratikus tendenciáit. Az nem világos, hogy Trump felfogta-e, hogy erre vonatkozik, amikor Orbánt erős embernek nevezik ----------- Jön a moslék, kinyitja a pofáját, és megszólalva v a l ó s z í n ű s í t valamit, aztán a kimondottak második felében a valószínűséget már t é n y n e k tekinti, majd a valószínűségből ténnyé formázott moslékságot következtetéssel sújtja. Ilyen 'gondolatmeneteket' Julis Streicher végzett a Der Stürmer hasábjain. Amiért Nürnbergben megkapta a megérdemelt kötelet. Minden mosléknak p o n t o s a n ugyanez jár.
zakar zoltán béla
2024. szeptember 12. 19:21
WiPera
Skulo
2024. szeptember 12. 17:08
Birozspolarmenhetten! Az agyatokba hányni jár a lélek. Hallod te a saját szavad? Annyi ellentmondó baromság, hogy nem csoda ha napokig szédelegsz. Pihend ki magad!
Menhetten
2024. szeptember 12. 16:46 Szerkesztve
Trump egy bunkó vállakozó akiből még van néhány millió az USA ban. Tudjátok mennyi pénzt kapott az apjától? Meg hogy verte át az embereket? Na és , hogy mennyire művelt a faszi?.. Egy cégbirodalomnak ő a birtokosa, de nem ő az ügyvezetője (ld. még Mészáros), mert ahhoz Trump hülye. A "cica" kenterbe veri ezt a bunkó alakot. Félelmetes, miket hazudozott a vitában Trump. Az is jellemző a személyiségére, hogy egyszer sem nevezte nevén Kamala Harrist; mindig csak "she" vagy "they/them" szavakkal hivatkozott rá, esetleg Biden alelnökeként. Azt hitte, a prosztó, ha nem mondja ki a nevét, ha levegőnek nézi, akkor Harris nincs is?!..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!