Biden az egyik legszörnyűbb vádat fogalmazta meg Netanjahuval szemben – innen már alig van lejjebb

2024. szeptember 02. 20:21

Az Egyesült Államok állítólag közel áll ahhoz, hogy végleges javaslatot tegyen a megegyezésen dolgozó tárgyalófelek számára.

2024. szeptember 02. 20:21
null

Nyitókép: Jacquelyn Martin / POOL / AFP

Joe Biden amerikai elnök szerint Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök nem tesz eleget a Hamász által fogva tartott túszok kiszabadításáért. Az elnök szerint az Egyesült Államok viszont közel áll ahhoz, hogy végleges javaslatot tegyen a megegyezésen dolgozó tárgyalófelek számára – számolt be a Reuters

Biden a gázai túszokkal kapcsolatban nyilatkozott a Fehér Házban, miután az izraeli erők a hétvégén hat túsz holttestét találták meg egy alagútban.

A halottak között volt a 23 éves amerikai-izraeli állampolgár, Hersh Goldberg-Polin, akit az izraeli hadsereg szerint a Hamász fegyveresei öltek meg. Az eset éles kritikát váltott ki a Biden-kormány tűzszüneti politikája miatt, miközben izraeliek sztrájkba léptek, hogy nyomást gyakoroljanak a túszok ügyében hajthatatlannak tűnő Netanjahura.

Biden nemmel válaszolt arra az újságírói kérdésre, hogy Netanjahu megfelelően lép-e fel a túszok szabadon engedése érdekében. Arra a kérdésre, hogy az USA benyújt-e ezen a héten végleges javaslatot mindkét fél számára, az elnök azt mondta: 

Nagyon közel vagyunk ehhez.”

Izraeli vélemények szerint figyelemre méltó, hogy Biden inkább Netanjahut, mintsem Jahja Szinvár Hamász-vezetőt szólítja fel lépésre. Úgy vélik, Biden megjegyzése különösen veszélyes, mivel nem sokkal azután hangzott el, hogy a Hamász kivégzett hat túszt, köztük egy amerikait. Az izraeli kritika szerint Biden nyilatkozata azt a korábbi állítást is megerősíti, amelyet Szemi Abu Zuhri, a Hamász vezető szóvivője fogalmazott meg, miszerint Netanjahu felelős a megegyezés meghiúsulásáért.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gordon.
2024. szeptember 03. 09:34
Biden, a "progresszivek", valamint Izrael ellenségei olyan "megállapodást" követelnek a megtámadott Izraeltől, ami megadással, a győztes helyzetben történő visszavonulással és a támadó terrorszervezet helyén hagyásával egyenlő. Egy olyan terrorszervezet előnyére szolgáló "megoldást" követelnek, amely szervezet civil túszokat szed, ezeket meggyilkolja, a saját lakosságot is terrorizálja, tudatosan feláldozza és emberiség elleni bűnöket követ el rendszerszerűen. Egyértelmű, hogy Izrael csak olyan megegyezést fogadhat el, ami kizárja, hogy hasonló (vagy rosszabb!) támadás a jövőben ne érhesse Gazából. A Biden által készített javaslat nem ilyen!
konyvtaros-0
2024. szeptember 03. 09:19
Biden valamikor tavasszal nyilatkozott eloszor ugy,hogy mar csak napok kerdese itt a tuzszunet amit persze az o hivatala intezett..
herden100
2024. szeptember 03. 00:44
Minden élet számít.
MaBaker
2024. szeptember 03. 00:11
Mi is volt az a hűdeszörnyű kritika? Mert amúgy a népirtó Netanjahu minden kritikát megérdemelne
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!