Amerikai sztár a német televízióban: Magyarország jobb példa Svájcnál

2024. szeptember 24. 10:00

Az amerikai politológust lenyűgözte a magyar kormány családpolitikája.

2024. szeptember 24. 10:00
null

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

A ZDF Precht című műsorában egy ultrakonzervatív amerikai politológus, Patrick Deneen, Orbán Viktor családpolitikáját dicsérte. Richard David Precht német filozófus vendége, Donald Trump alelnökjelöltjének, J. D. Vance-nek egyik támogatója is – írja a Süddeutsche Zeitung.

A demokrácia Deenen szerint azt jelenti, hogy „egy nép összejön a bizalom alapján és abban a hitben, hogy talán van egy elképzelésünk a közös sorsról. Ez nem tükröződik a modern demokrácia felfogásában”.

Precht erre Svájcot említette, mire Deenen azt válaszolt, hogy ő inkább Magyarországra gondolt.

Az, ahogy Orbán Viktor a családokat erősíti, „csodálatra méltó”, például nagyszerű, hogy Magyarországon családbarát járműveket, például egy kisbuszt” le lehet írni az adóból. „Nem fizetnek nagy árat a családbarát politikáért Magyarországon?” – kérdezte Precht. Például az olyan jogok megnyirbálása formájában, mint a szólásszabadság és a sajtószabadság?

A családpolitikán túl keveset tudott Magyarországról, állította Deneen, de a véleményszabadság korlátozása elkerülhetetlen,

hiszen Németországban sem szabad náci nézeteket terjeszteni.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2024. szeptember 24. 12:50
Orbán hiába tiltakozik ellene, de ö ma már egy igazi sztár. A világ azt figyeli izgatottan, hogy kivel fog kezet és kivel nem. Az ellenfelei már pánikolnak, az idegösszeomlás határán billegnek. Kevés ilyen tisztán látó politikus van a világon. Ha a szívós munkabírását tekintjük: ORBÁN 1 GIGÁSZ Ha a politikai kreativitását tekintjük: ORBÁN 1 GÉNIUSZ Ha mint nemzetösszetartót tekintjük: ORBÁN 1 GARIBALDI Ha karizmáját, látnoki képességét tekintjük: ORBÁN 1 GURU Ha a békéért való bölcs kiállását tekintjük: ORBÁN 1 GHANDI
B_kanya
2024. szeptember 24. 11:52
Novicsok-5B_kanya 2024. szeptember 24. 11:07 "Ne vetítsd rám az impotenciád.🤣" Tehát se ötleted, se gyereked.
B_kanya
2024. szeptember 24. 11:50
nesztekjobbrol 2024. szeptember 24. 11:22 " Csaladbarat lenne Ork ban? Rekord keves gyerek van." 14 év alatt nem tudott Orbán elég 18+ éves, szülni akaró nőt csinálni... A vízen is azért jár, mert nem tud úszni.
pirip8csfalva
2024. szeptember 24. 11:45
nesztekjobbrol: nagyon rossz Svejcban ez koztudott :) Te ostoba fajankó éltél és dolgoztál egyáltalán valaha Svájcban, hogy jobban tudod mint pl én aki itt élek, dolgozom, adót fizetek,a gyerekeim állampolgárok is?Csak mert kötve hiszem,az hogy valaki ide jön nyaralni és lát szép dolgokat még nem egyenlő azzal,h itt az élet szuper jó, mint ahogyan ezt te és az ostoba mindenszarista társaid hiszik.Meglepődnél,hogy családos és kisgyerekes szülőként miken megy az emeber keresztül a szar rendszer miatt. Azért is fizetünk adót mert házasok vagyunk,adóznunk kell pl az egyháznak is ami csak nekem és a férjemnek kb 2000fr..Aki vendégmunkásként van az Országban,sokszor más dolgok vonatkoznak rájuk,mint pl azokra akik házasok és pl svájci állampolgárral házasok, mert azok vannak jobban szivatva és a családosok.Szart sem tudsz erről a rendszerről,inkább ne szólaltál volna meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!