Akkora dicséretet kapott Magyarország, hogy erre még Franciaországban is felkapták a fejüket

2024. szeptember 04. 09:55

Károlyi György korábbi párizsi nagykövet szerint Magyarország az Európai Unióval ellentétben sikerrel kezelte az illegális bevándorlás problémáját, de gratuláció helyett büntetést kap.

2024. szeptember 04. 09:55
Orbán, Macron. Fotó: Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Az Európai Unió Bírósága csak a nevében bíróság, valójában egy olyan politikai testület, amely hozzájárul a Bizottság programjának végrehajtásához – jelentette ki a Boulevard Voltaire-nek adott interjúban Károlyi György, Magyarország korábbi párizsi nagykövete. Az interjú témája a 200 millió eurós bírság volt, amelyet az uniós menekültügyi paktum be nem tartása miatt kapott a magyar kormány.

Magyarország az Európai Unióval ellentétben sikerrel kezelte az illegális bevándorlás problémáját, de gratuláció helyett büntetést kap. Az Unió vezetői még mindig nem értették meg, hogy egy ország szuverenitását nem lehet pénzért megvásárolni

– szögezte le a diplomata. Hozzátette, mivel az EU álláspontokat akar előírni a tagállamoknak, amire az uniós szerződések nem jogosítják fel, egyre gyakrabban találkozik majd az ellenállás eszközével.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
torpapa68
2024. szeptember 04. 18:44
Akár még jól is kijöhetünk ebböl a gyalázatos zsaroló itéletböl. Az eu napi 1M eurót számol fel minden nap késedelmes fizetésért. Ezzel beárazta azt is hogy mennyi pénzzel és késedelmi kamataival tartoznak ök nekünk a visszatartott, jogosan járó eurómilliárdok után. Tessék végre kiperelni ezt az összeget abból az antidemokratikus gittegyletböl. Egy migránst sem szabad beengedni, semmilyen ürüggyel, SOHA!!!! Erre adtunk felhatalmazást...
othetvenhat
2024. szeptember 04. 16:27
VIKTOR-A-KIRALY ( az az KIRÁLY VIKTOR ) közelebbről ( hülye úr ) nevü felhasználónk ma befutott a harmadik helyre, a legostobább bérkommentelő cím elnyeréséért folytatott ádáz küzdelemben . Gratulálok ! Inkább énekelj pajtás :D :D :D #ostobaberkommentelo #fostosmagyarpeter #csiralibsi
Hangillat
2024. szeptember 04. 14:28 Szerkesztve
A józan hang a félrevert harang az EUpaták félreverésére. Az Európai Unió Bírósága vér-érv-bíróság; EUrsula elég brussingtoni hatalmi császármorzsát halmozott fel, hogy ultraliberális vaskalapos, koronázatlan császármorzsanőként eupata agyszüleményeket császárnőimetszéssel rászabadítsanak az EU-ra. A cikket kommentálók a felkapott fejű hú-haházók.
DE JÓ
2024. szeptember 04. 14:00
Miféle ostoba, hazug cím ez??? Az a fantasztikus dicséret, hogy a saját korábbi nagykövetünk egyetért a migrációs politikánkkal??? És hogyan kapták fel a fejüket erre a franciák? Ki, hol, hogyan, miért??? Szerintem, ha elolvasnám a teljes eredeti cikket, ez abból sem jönne le. Megint egy hitvány mandis trógerség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!