A legfontosabb német cég vezére úgy dicsérte Magyarországot, ahogyan arról Németországban csak álmodozhatnak

2024. szeptember 26. 08:56

Az épülő debreceni BMW-gyár igazgatója szerint olyan körülmények várják őket Magyarországon, mint sehol máshol, a német lap szerzője pedig megjegyzi, a magyar kormány úgy csábítja el a befektetőket, ahogyan arra Európában senki sem képes.

2024. szeptember 26. 08:56
null

Nyitókép: AFP/Alexandra Beier

A debreceni BMW-gyár helyszínére látogatott a Handelsblatt, a lap Hans-Peter Kemser gyárigazgatóval készített cikket a beruházás kapcsán, amelynek keretében a német cég kétmilliárd eurót fektet be a magyarországi üzembe.

Debrecenben olyan körülményeink vannak, mint sehol máshol

– szögezte le Kemser.

A lap újságírója megjegyzi, Magyarország sokat tesz a legjobb befektetőkért, a BMW, a Mercedes és az Audi mellett a kínai BYD is ott épít gyárat elektromos autóinak.

Magyarország tehát az elektromos autók gyártásának központjává válik

– jelentette ki a szerző, aki azt azért hozzátesz, Orbán Viktor „illiberális demokráciája” úgy tudja, hogyan kell a németeket és a kínaiakat oda csalogatni, mint egyetlen más ország sem Európában. Kiemeli, hogy „Orbán közelsége Vlagyimir Putyinhoz” és a jogállamiság hiánya sem riasztja el a befektetőket.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
laurahann
2024. szeptember 26. 20:57
sentimental 2024. szeptember 26. 09:11 • Nagyon ráértél ma szenvelgő! :D Te minden nap beveszed a mindenszar tablettádat? Ne válaszolj.
sexykitty-5000092
2024. szeptember 26. 18:33
🍓 ️ ­­É­r­t­é­k­e­­l­d­ ­­a­ ­­­s­z­e­x­­­i­­ ­­p­­u­­n­c­i­­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
zabszem
2024. szeptember 26. 14:12
Hát ja... Itt még van sz@r, antidemokratikus, orosz energia... És jó a munkaeerő. Ezért vannak itt...
SzkeptiKUSS
2024. szeptember 26. 14:03 Szerkesztve
Nagyon egyszerű, a német bérek és adóterhek, megspékelve az energia és piaci válsággal, menekülésre késztetik a nagy cégeiket. Amit lehet kiszerveznek. Sholz Úrékat deresre kéne húzni! Lemondtak a legnagyobb chip gyár megépítéséről is és nem a konjunktura visszaesése miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!