A férfi, aki nélkül Trump nem lenne az, akit ma ismerünk

2024. szeptember 01. 16:20

Egy a választásokra időzített filmmel mutatja majd be Hollywood, hogy ki is volt Donald Trump mentora.

2024. szeptember 01. 16:20
THE APPRENTICE (2024)

Nyitókép: Collection ChristopheL via AFP

Donald Trump életrajzi filmje októberben kerül a mozikba, még az amerikai választások előtt. A Hollywood Reporter információi szerint a film a fiatal üzletember és mentora, Roy Cohn kapcsolatát mutatja be a '80-as évekből. 

A „The Apprentice” (A tanonc) című alkotásban feltűnik a Roy Cohn nevű ügyvéd is, aki Trump legfontosabb mentora volt.

A hírhedt new yorki ügyvéd akkoribban a szárnyai alá vette a későbbi amerikai elnököt. A film szerint Cohn olyan politikai technikákra tanította Trumpot, mint hogy „hogyan támadjon, ellentámadjon, és soha ne kérjen bocsánatot”. Roy Cohn alakja az „Angyalok Amerikában” című sorozatban is megjelent, ahol Al Pacino formálta meg az arrogáns republikánus ügyvédet. Cohn 1986-ban hunyt el AIDS-ben, bár a nyilvánosság előtt végig kitartott amellett, hogy májrákja volt.

Trump és Cohn szövetsége az 1970-es évek elején vette kezdetét, amikor az amerikai kormány pert indított Trump és édesapja ellen, mert ingatlanjaikban diszkriminálták a fekete bérlőket. Cohn tanácsára Trumpék viszontpert indítottak az igazságügyi minisztérium ellen.

Ez a jogi csatározás jelentős hatással volt Trump üzleti, majd későbbi politikai pályafutására.

A közelgő „The Apprentice” című filmben meglepő szereposztásra került sor: Donald Trumpot Sebastian Stan alakítja, aki a Marvel-univerzum egyik hőseként vált ismertté. Roy Cohn szerepében pedig Jeremy Strong, az „Utódlás” című sorozat sztárja lesz látható. A filmet Ali Abbasi, iráni-dán rendező készíti, aki még májusban viccelődött: „van egy promóciós eseményünk, az amerikai választások, ami reméljük, hogy segíteni fogja a filmünket”.

A tervek szerint a Trump-filmet az idei cannes-i filmfesztiválon mutatják be, majd kevesebb mint egy hónappal a választások előtt kerül az amerikai mozikba.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2024. szeptember 01. 20:41
Majd figyeljétek meg mekkora libernyák nyálverés lesz a film körül. Aztán persze majd kiderül hogy a sztori 90%-a kamu vagy csupán spekuláció.
rendetlenember
2024. szeptember 01. 18:42
Most akkor ez segíti a TRUMÜP kampányt vagy gyengíti?
Karvaly
2024. szeptember 01. 18:39
Mernék rá fogadni, hogy ez film meg sem próbálja objektíven bemutatni Trumpot.
Kovács Ubul
2024. szeptember 01. 18:03
Tehát Trump mentora egy arrogáns zsidó buzi ügyvéd volt. "Jobboldal", 21. század.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!