Végre Európa nyugati részén sem tagadják el azt, amit már nem lehet

2024. augusztus 06. 16:26

„Orbán kezdeményezésének sikere figyelemre méltó eredmény” – ilyesmit is ritkán olvasok a Politicóban.

2024. augusztus 06. 16:26
null
Orbán Balázs
Orbán Balázs
Facebook

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

„Remélem, rövidesen azt is belátják, hogy a Patrióták Európáért valójában nem szélsőséges pártcsalád, de haladjunk lépésről lépésre. Íme a cikk főbb megállapításai:

Az Orbán Viktor magyar miniszterelnök vezette új, szélsőjobboldali euroszkeptikus csoport — a Patrióták Európáért — az Európai Parlament harmadik legnagyobb blokkjává vált. Orbán kezdeményezésének sikere figyelemre méltó eredmény. A magyar vezetőnek sikerült saját személye és a Fidesz köré szerveznie az európai szélsőjobboldalt, miután pártja 2019-ben a jobbközép Európai Néppárt csoportjából való kilépés után politikai peremre szorult.

Jelen pillanatban a Patrióták – Orbán révén – egyetlen helyet tudhatnak magukénak a Tanácsban. Ugyanakkor közvetett befolyást gyakorolnak két másik helyen, Hollandiában és Olaszországban is, ahol a PVV és a szélsőjobboldali Liga egyaránt részt vesz saját országuk kormányzó koalícióiban, így aktív szerepet vállalnak az ország vezetésében.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
faladjaamasikat
2024. szeptember 08. 14:49
A liberálfasiszta, neobolsevik, kommunista nézőpontból az egész normális világ szélsőjobb oldalainak tetszhet…. :)
Reszelő Aladár
2024. augusztus 09. 12:40
Olyan jó lenne, ha legalább magunkat nem neveznénk szélsőjobboldalinak. Nekem a patrióta jobb sokkal jobban tetszik. Ez a harcot a szavak szintjén is meg kell vívni.
contractor-2
2024. augusztus 08. 13:40
Hajrá Orbán személyi kultusz! Ilyenben még úgysem éltem, mondjuk nem is hiányzott. Eddig csak Ceausescu-t láttam.
Ma is bukik a Zorbán...
2024. augusztus 08. 08:02 Szerkesztve
„Remélem, rövidesen azt is belátják, hogy a .... valójában nem szélsőséges pártcsalád," Számos hiba. Egyrészt az elvtársaknak ezt nem kell "belátni". Hiszen pontosan tudják. Másrészt senkit sem érdekel, hogy a bolsevista médiaterroristák mit "látnak be". Ha ezek nem gyaláznak, rágalmaznak, akkor valamit rosszul csináltunk. Harmadrészt ez a megfogalmazás megengedő a szélsőségesek irányába. Mintha tényleg k lehetséges lenne, hogy a bolsevisták tartsanak bárkit is szélsőségesnek. Látjuk, ezekkel nem lehet tárgyalni. Ezek minket a Gulágra küldenek, amint tehetik. Ezért roppant hibás az ilyen megközelítés, amely továbbra is azt feltételezi, hogy a bolsevik terroristák "csak tévednek", vagy hogy "elmebetegek". (De az ilyen nézetek szerint nem úgy elmebetegek ám, hogy pszichopata gonosztevők. Hanem ilyen habókos, idealisztikusan gondolkodó, jóemberkedők.) Hát nem. Ezek hideg fejű, aljas, embertelen szélsőbalos gazemberek, akikkel szemben csak a 100% elutasítás lehet elfogadható.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!