„Változtass, vagy levágom a fejed!” – afgán migráns fenyegette merénylettel az osztrák kancellárt

2024. augusztus 18. 16:35

A mindössze 28 éves afgán férfi erkölcsi bizonyítványa úgymond eddig sem volt fényes.

2024. augusztus 18. 16:35
null

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Boris Roessler / DPA / AFP

Az iszlamista terrorról is szóló osztrák közbeszéd úgy tűnik, felkorbácsolta az indulatokat bizonyos csoportoknál, erre enged következtetni az, hogy a Kronen Zeitung beszámolója alapján egy 28 éves afgán férfi merénylettel fenyegette meg Karl Nehammer osztrák kancellárt, mégpedig Instagram-oldalán. Az afgán férfi azt írta:

Változtass, vagy le fogom vágni a fejed. Odamegyek a parlamentbe és megöllek”.

A férfit eredetileg más erőszakos bűncselekmények, a tiroli Telfsben történt garázdaság miatt vették őrizetbe. Ezután az Alkotmányvédelmi Hivatal a regionális rendőri egységekkel szoros együttműködésben kezdett nyomozásba, és a kancellárral szembeni fenyegetésére is rábukkantak. Azzal a magyarázatával, hogy az ördög írta az üzenetet, nem tudtak mit kezdeni a nyomozók. 

Az afgán férfi 2015-ben érkezett Ausztriába. Menedékkérelmét a Szövetségi Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal eredetileg elutasította, de fellebbezést követően a Szövetségi Közigazgatási Bíróság végül helyt adott neki. Időközben a kiegészítő védelemre jogosult státuszát visszavonták. Üzenetében azt állítja ugyan, hogy keresztény, és nem muszlim, de a Belügyminisztérium szerint ez nem igaz. 

 

 

Összesen 176 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orokkuruc-2
2024. augusztus 19. 15:03
Jé, most láttam élőben ezt a recipdokit! .. aztán kitöröltem és lehúztam.
Robi54
2024. augusztus 19. 14:40
Ha engedünk a pöcegödör EU-nak,nálunk is ez lesz.
kir2vik
2024. augusztus 19. 09:00
Erre csak egy gyógyszer lenne, le kellene vágni a fejét az afgánnak. Abból értene.
Hohokam
2024. augusztus 19. 08:59
Az ilyen ugye nem jelent biztonsági kockázatot az európai értékek szerint....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!