Új testkamerás videó került elő a Trump elleni merényletkísérletről

2024. augusztus 09. 15:12

A Secret Service elismerte, hogy a Donald Trump volt elnök elleni merényletkísérlet az amerikai titkosszolgálat kudarca volt.

2024. augusztus 09. 15:12
null

Nyitókép: Képernyőfotó/CNN

Új videó került a CNN birtokába, amely először mutatja be azt a pillanatot, amikor Donald Trump július 13-i nagygyűlésén egy rendőr felmászott egy épület tetejére, és meglátta a volt elnök leendő merénylőjét, közvetlenül a lövöldözés megkezdése előtt. A butleri rendőr testén viselt kamera videóján látható, ahogy a rendőrt a kollégája felhúzta a tetőre, majd gyorsan le is ereszkedett, miután meglátta a lövöldözőt, Thomas Matthew Crooksot. Körülbelül 40 másodperccel később Crooks visszafordult, és nyolc lövést adott le Trumpra, akit a fülén talált el. Másodpercekkel később a Secret Service mesterlövésze lelőtte Crooksot.

A pennsylvaniai Butlerben tartott gyűlésről készült más felvételeken, amelyekhez a CNN közérdekű adatigénylés útján jutott hozzá, az látható, amint 

a helyi rendőrök azon keseregnek, hogy ők szóltak a Secret Service-nek, 

hogy állítsanak rendőröket annak az épületnek a közelébe, ahonnan a fegyveres napokkal korábban tüzelt. 

A Secret Service három helyi ellenmesterlövészt helyezett ki az egyik szomszédos épületbe, akik közül az egyik aznap lefényképezte Crooksot, majd elhagyta a posztját, hogy megkeresse a lövöldözőt. Csütörtöki közleményében a Secret Service közölte, felülvizsgálja a most nyilvánosságra hozott testkamerás videót. 

Az amerikai titkosszolgálat nagyra értékeli helyi bűnüldöző partnereinket, akik bátran cselekedtek, amikor azon a napon a lövöldöző felkutatásán dolgoztak” 

– mondta Anthony Guglielmi, az ügynökség szóvivője. „A Donald Trump volt elnök elleni merényletkísérlet az amerikai titkosszolgálat kudarca volt, és felülvizsgáljuk és frissítjük védelmi politikánkat és eljárásainkat annak érdekében, hogy ilyen tragédia soha többé ne fordulhasson elő” – jelentette ki.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 217 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2024. augusztus 10. 21:06
Egy büdös szart adott le 8 lövést az a lúzer palimadár! Legalább ketten tüzeltek Trumpra és a második merénylő feltehetőleg a titkosszolgálat által elfoglalt épületből lőtt Crooks alól. www.youtube.com/watch?v=03AxTE7R5Cg Egyértelműen belső munka volt, az FBI és a titkosszolgálat el akarta tenni Trumpot láb alól.
catalina11
2024. augusztus 09. 17:46
Szabad észrevenni, hogy libernyákok milyen visszafogottan hangoskodnak....alig várták, hogy valami új eseménnyel le tudják fedni ezt. Aztán mikor Puzsért pofánvágták, csapatostól vetették rá magukat a témára, ragozták elölről hátulról, moralizáltak, hasbaráztak..
catalina11
2024. augusztus 09. 17:43
A Secret Service három helyi ellenmesterlövészt helyezett ki az egyik szomszédos épületbe, akik közül az egyik aznap lefényképezte Crooksot, majd elhagyta a posztját, hogy megkeresse a lövöldözőt." a mesterlövész elmegy keresgélni....gondolom a puskát a tetőn hagyta... hát van ennél szebb?
figyelő4322
2024. augusztus 09. 17:14
catalina11 2024. augusztus 09. 16:37 A Secret Service, a fegyveres embert a háztetőn "...úgy kereste, mint Gyurcsányék keresték Portikot...de valahogy nem találták.." Így igaz! Továbbá kb. úgy keresték, mint Gyurcsány Fletó elftárs a Pécsi Pedagógiai Főiskola elvégzése alkalmából írt szakdolgozatát, amely a (ha jól emlékszem), a szőlőtermesztésről szólt. Úgy tudom, hogy még manapság is agresszíven keresi, hiszen lázasan be kívánja bizonyítani, hogy nem követett el plágiumot, amivel néhány rosszmájú ellensége vádolta...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!