Tragédia egy horvát szigeten: Lezuhant egy komp rámpája, hárman meghaltak

2024. augusztus 12. 07:44

A lezuhanó rámpa súlya legalább tíz tonna volt.

2024. augusztus 12. 07:44
null

Nyitókép: STEPHANE FRANCES / ONLY WORLD / Only France via AFP

Vasárnap délután súlyos baleset történt Horvátországban, a magyar turisták körében is népszerű Lošinj szigeten. A Mali Lošinj kikötőjében egy komp felvezető rámpája ugyanis leszakadt, és maga alá temette a rajta dolgozó matrózokat. A baleset következtében hárman az életüket vesztették – írta meg az IndexHR.

A tragédia a Lastovo nevű hajón történt, amely az elmúlt évtizedekben főként Split környékén közlekedett. A hajó 72,7 méter hosszú és 13,7 méter széles. A felelős megállapítása érdekében a helyi rendőrség vizsgálatot indított.

Forrás: Sandro Puncet / CROPIX

A horvát média értesülései szerint a komp vasárnap 15:10-kor érkezett Zadarból. Miután kirakta az utasokat és az autókat, 16:30-kor kellett volna visszaindulnia Zadarba. Azonba a meghibásodott rámpa miatt nem tudtak elindulni. A fedélzeten dolgozok ellenőrizni és javítani próbálták a rámpát, amikor az leszakadt és megtörtént a tragédia.

A lezuhanó rámpa súlya legalább tíz tonna volt.

A balesetet szenvedett negyedik matróz jelenleg is kórházban van, az állapotáról egyelőre nincs bővebb információ.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2024. augusztus 12. 12:41 Szerkesztve
Egyrészt, mi van , ha tele van utasokkal, másrészt egy ekkora rámpát nem 2 centis csavarok tartják, súlyos ellenőrzések, karbantartás elmulasztása okozhatta, harmadrészt kinek van kedve ezekután a horvátokhoz menni Egyébként részvétem
simonpali
2024. augusztus 12. 12:03
Kiirja, van 25 hozzászólás. Ebből megjelenik 4 pedig többször ráfrissitek. No, bye bye mandi.
akkor ki
2024. augusztus 12. 09:25
Sajnálatos. RIP! Emberi hiba lehet az ok. Gondolom nem ellenőrizték a stabilitást és alá mentek.
Patika
2024. augusztus 12. 08:58
Lengő teher alá nyomulni az elsőség érdekében is tilos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!