Tim Walz diktátornak nevezte Orbán Viktort

2024. augusztus 07. 10:26

J. D. Vance számára egy példakép a magyar miniszterelnök.

2024. augusztus 07. 10:26

Nyitókép: Brendan SMIALOWSKI / AFP

 

Az Egyesült Államok két alelnökjelöltje, a demokrata Tim Walz és a republikánus J. D. Vance, teljesen eltérő nézeteket vall – állapítja meg a Politico

Ez a különbség jól látható a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor megítélésében is. Míg Walz Orbánt antidemokratikus vezetőnek tartja, addig Vance dicséri őt számos politikájáért.

Tim Walz, Kamala Harris friss alelnökjelöltje, nemrégiben egy interjúban kijelentette, hogy Orbán nem demokratikus vezető. 

„A külpolitikánk, hogy tiszteletben tartjuk a szövetségeinket — és nem barátkozunk olyan diktátorokkal, mint Vlagyimir Putyin és Orbán — ez a helyes út”

– mondta július 23-án. 

Ezzel Walz még tovább ment, mint Joe Biden elnök, aki márciusban azt mondta, hogy Orbán „nem hisz a demokráciában, diktatúrát akar”.

Ezt is ajánljuk a témában

Vance, akit Donald Trump választott alelnökjelöltjeként, számos kérdésben dicsérte Orbán Viktort — az oktatástól kezdve a szociálpolitikán át a „woke-mentesítésig”. Vance egy podcastban tavaly szeptemberben arról beszélt, hogy 

az Egyesült Államoknak példát kellene vennie Orbánról az oktatás terén, különösen a kritikai fajelmélet és a kritikai genderelmélet tanításának betiltása kapcsán. 

Miért közeledik Orbán Kínához? Részben azért, mert az amerikai vezetés nem hoz okos döntéseket” — jelentette ki a magyar-kínai kapcsolatokról Vance.

Ezt is ajánljuk a témában

Trump legutóbbi kampánybeszédében a magyar miniszterelnököt is megemlítette. „Magyarország, erős ország. Nagyon hatalmas, kemény vezető irányítja. Ő egy kemény fickó. A sajtó nem szereti, mert kemény. Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, nagyon kemény ember” – hangoztatta Trump.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
a-gyar-2
2024. augusztus 08. 23:06
Biden elnökségének a legitimitása is kérdéses. 2020-ben Biden úgymond nem csalással nyert, állitólag nem volt törvény szegés. Az már más kérdés, hogy 2020-ben milyenek voltak a törvények. 1. A választást eldöntő a választás napja után feladott levélszavazatok esetében nem kellett azonosítani sem az aláírást sem s feladás dátumát. 2. A demokratákat támogató cégek mint a f@szbuuk által kezelt és szállított urnákat csak úgy kitettek az utcára mint egy postaládát, hogy bárki ellenőrzés nélkül dobjon be annyi szavazatot amennyit csak akar. 3. A demokratákat támogató cégek mint a f@szbuuk "képezték ki" a szavazat számlálókat. 4. Egy jól időzített virus is beütött. Ha Magyarországon Mészáros Lőrinc cége kezelné az utcára kitett urnákat és "képezne ki" a szavazat számlálókat. Másnap megjelennének az ENSZ csapatok. S teljesen jogosan!
a-gyar-2
2024. augusztus 08. 23:05
Ez a szuper woke szemét kussolhatna a demokráciáról. Kamala Harris mind a mai napig nem kapott semmiféle legálisnak tekinthető felhatalmazást a demokrata párt tagjaitól. 20200-ben kiesett az előválasztási versenyből még mielött az első előválasztásra sor került volna. Még a demokrata párton belül is kb csak 3% körül volt a támogatottsága. Kamala Harris hatalma illegitim.
Johogy
2024. augusztus 08. 14:40
Ez erdekes kijelentes lenne, ha tudna hol van Mo.
Dunhill67
2024. augusztus 07. 19:01
„A külpolitikánk, hogy tiszteletben tartjuk a szövetségeinket — és nem barátkozunk olyan diktátorokkal, mint Vlagyimir Putyin és Orbán — ez a helyes út”.....akkor a tavalyi 1 milliárd dollár értékű dúsított uránt is finnyáskodva visszakülditek a ruszkinak,ugye?......,hogy szakadt volna anyádba a fejed,te kétszínű senkiházi
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!